Recente berichten
Lunchrecept: broodjes blauwe kaas en cranberry
‘Blue cheese bruschetta with raw grape and cranberry chutney’, zo noemt Vicky Hampton deze verleidelijke broodjes in haar kookboekje Working Lunch waar ik het gisteren over had. Een fijne combinatie. En dat gewoon op een doordeweekse woensdagse werkdag. Ze vertelt erbij dat dit geen echte (lees: ... lees verder...
Kookboek Vicky Hampton’s Working Lunch
Laatst ontmoette ik tijdens een persdiner de Engelse Vicky Hampton, die al jaren in Amsterdam woont en werkt en in haar vrije tijd een blog bijhoudt met restaurantrecensies, Amsterdamfoodie.nl. Tijdens het diner ging het onherroepelijk over die rare Hollandse gewoonte om tussen de middag een klef ... lees verder...
Echte warme chocolademelk
'Hoe spectaculair onze digitale vorderingen ook zijn, we blijven burgerlijke burgers, verknocht aan huiselijkheid en warme chocolademelk,' schreef columnist Frits Abrahams ooit in NRC. Een mooie uitspraak die ik altijd heb onthouden. Het troostrijke bruine vocht valt in deze Sinterklaastijd niet aan ... lees verder...
Andijviestamppot anders
Al die vrolijk-woeste stamppotten in het gisteren besproken Grote Stamppot Boek ten spijt, hebben de paarse stamppot-ufo’s, het onderzeestamppotmonster, de driekleurensorbetstamppot, ja zelfs de stamppotloempiaatjes het uiteindelijk moeten afleggen tegen good old andijviestamppot. Alleen dan niet ... lees verder...
Het Grote Stamppot Boek
Bij het wegwerken van mijn kookboekenstapel begin ik maar meteen bij de bovenste, die door z'n vrij absurde grootte de stapel namelijk nogal gevaarlijk doet wiebelen. Niet alleen het formaat van dit boek is ongebruikelijk, de volledige titel is ook even schrikken: Het grote, waanzinnige en heel ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 228
- Pagina 229
- Pagina 230
- Pagina 231
- Pagina 232
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 554
- Ga naar Volgende pagina »