(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 45 minuten
Knapperige aardappels uit de oven met de frisse smaak van citroen. Bijzonder geschikt bij vis. Je moet de aardappels even voorkoken, maar daarna doet de oven het werk. En je hebt niet snel te veel, want iedereen vindt ze heerlijk!
Nodig:
1 kilo aardappels (bloemig)
1 citroen (alleen rasp)
50 g boter
zout
- Oven voorverwarmen op 175°C.
- Schil de aardappels en snijd ze één keer doormidden, grote exemplaren nog een keer.
- Kook ze in water met zout in ± 8 minuten tot nèt niet gaar.
- Smelt intussen de boter (in de magnetron of in een pannetje).
- Rasp de citroenschil erboven.
- Giet de aardappels af en doe de citroenboter erbij.
- Doe de deksel weer op de pan en schud één of twee keer flink heen en weer zodat de aardappels aan de buitenkant kruimelig worden.
- Leg de aardappels één voor één op de bakplaat, platte zijde naar beneden.
- Schuif de bakplaat terug in de oven en laat de aardappels in ± 45 minuten prachtig goudbruin en knapperig worden.
Serveren:
Schep ze van de bakplaat en serveer in een schaal met wat versgemalen zout erover. Lekker bij vis!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!