(6 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 15 minuten
Dit is een fijne, zachte soep, heel delicaat van smaak. Mooi lichtgroen en supersnel te maken. Hij is van zichzelf al lekker, maar voor een echte ‘haute cuisine-uitstraling’ als je gasten krijgt kun je kruidenquenelles toevoegen. De koude, kruidige slagroombolletjes die langzaam smelten in de hete soep zijn een genot op de tong.
Nodig:
Voor de soep:
1 grote courgette of 2 kleintjes
1 ui, gesnipperd
circa ¾ liter melk
bosje verse tijm
peper & zout
beetje boter om in te bakken
Voor de quenelles:
1/8 liter slagroom
handje verse tuinkruiden (bijv. peterselie, bieslook, tijm), fijngehakt
peper & zout
ijsklontjes
Soep:
- Ui fruiten in wat boter.
- Ongeschilde courgette in halve plakjes erbij.
- Melk, tijm, peper & zout toevoegen en aan de kook brengen.
- Kwartiertje heel zachtjes laten koken.
- Soep pureren.
Quenelles:
- Slagroom met de mixer stijfkloppen in een koude kom.
- Halverwege de tuinkruiden en de peper & zout toevoegen.
- Tot gebruik bewaren in de koelkast.
Serveren:
- Met twee eetlepels vier mooie gladde quenelles maken en in het midden van vier soepborden leggen.
- Aan tafel de hete soep er voorzichtig naast scheppen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!