(2 personen)
Bereiden: 8 minuten
In de pan: 15 minuten
Soep van zelfgetrokken bouillon, hmm, heerlijk. Maar daar heb je als hardwerkende moderne mens op een doordeweekse avond natuurlijk geen tijd of puf voor. Probeer dan eens deze supersnel te maken, goedgevulde soep, helemaal op basis van kant-en-klare ingrediënten. Maar dat proef je er niet aan af (en je hoeft het er natuurlijk niet bij te vertellen ).
Nodig:
1 literpak tomatensap of groentensap
± ¾ zak boerensoepgroenten of wokgroenten
1 bouillonblokje (rundvlees of groenten)
handje verse tuinkruiden (peterselie, tijm, rozemarijn, lavas)
handje vlinderpasta
250 g rundergehakt
1 eigeel
1 el paneermeel
2 el (liefst verse) pesto
handje versgeraspte parmezaanse kaas
peper & zout
- Giet het tomatensap in een grote pan en zet op hoog vuur.
- Voeg de groenten toe, samen met de tuinkruiden, het bouillonblokje en wat peper en zout.
- Meng intussen het gehakt met het eigeel, de paneermeel en flink wat peper en zout.
- Draai hier soepballetjes van en doe ze in de pan.
- Voeg de vlinderpasta toe.
- Laat alles nu aan de kook komen.
- Laat de soep op het laagste pitje een kwartiertje zachtjes pruttelen tot alles gaar is
Serveren: in borden of kommen met een schepje (liefst verse) pesto er bovenop en wat versgeraspte parmezaanse kaas erover gestrooid.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!