• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

De ultieme uiensoep

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 45 minuten
(In de oven: 5-10 minuten)

Dit is de enige echte, onvervalste uiensoep. Gloeiend heet, mooi van smaak en van kleur dankzij de truc met de uienschillen. Hartverwarmend op een koude dag!
Tip: als er al een hoofdgerecht in de oven staat op een lagere temperatuur dan hier aangegeven, reken dan iets langer voor het gratineren van de kaas. Heb je geen ovenbestendige soepkommen, of passen die niet naast het hoofdgerecht in de oven, schuif dan alleen de kaasbroodjes in de oven om te gratineren, en leg ze daarna in soepborden.

Nodig:
6 grote uien
2 vleesbouillontabletten (vegetariërs nemen groente/kruidenbouillon)
50 g boter
1 glas witte wijn
4 sneetjes (oudbakken) brood
restje kaas
peper & zout

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Truc: maak de uien schoon, en doe alle schillen in een pan met water.
  3. Laat op zacht vuur 10 minuten trekken.
  4. Giet af door een zeef: prachtig bruin uienwater als basis voor je soep.
  5. Laat intussen de klont boter smelten in een (braad)pan.
  6. Snij de uien in ringen.
  7. Fruit de uienringen in een half uur zacht en gaar (deksel op de pan).
  8. Voeg tegen het eind wat zout toe.
  9. Giet de witte wijn erbij en laat op hoog vuur de alcohol verdampen.
  10. Voeg zoveel (uien)water toe tot de uien onderstaan.
  11. Voeg de bouillonblokjes toe.
  12. Laat een kwartiertje zacht pruttelen op laag vuur (deksel op de pan).
  13. Snijd uit de sneetjes brood 4 rondjes en rasp er wat kaas over.
  14. A: leg los op wat vetvrij papier in de oven
  15. of B: doe de soep over in ovenvaste soepkommen, leg de rondjes erop en zet in de oven.
  16. Laat in 5-10 minuten gratineren.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Bewaar dit recept als pin op Pinterest:

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Prinsessenbonen

Tomaat-pompoensoep

biefstukreepjes oestersaus

Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus

Vorig bericht: « Supersnelle tomaten/groentensoep
Volgend bericht: Hamburger »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN