• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Italiaanse trifle

(6-8 personen)

Bereiden: 20 minuten
Wachttijd (opstijven/intrekken): minimaal 4 uur

Een trifle is een Engelse stapeltoetje met cake, vruchten en vla. Tiramisu is een Italiaans stapeltoetje met lange vingers, mascarpone en chocola. Deze trifle heeft een Italiaans tintje door de mascarpone, en je kunt er allerlei restjes (uit de voorraadkast of het kerstpakket) in verwerken. Ideaal om van een oudbakken kersttulband af te komen.

Nodig:
250 g mascarpone (1 bakje)
1 limoen
5 el suiker
halve oudbakken kersttulband (of gewone cake of panettone)
flinke scheut Drambuie
350 g stoofpeertjes (niet te kruidig)
½ pot cranberry- of frambozenjam

  1. Snij de cake in dunne plakken.
  2. Neem een mooie grote glazen schaal en verdeel de cake over de bodem.
  3. Besprenkel met de Drambuie.
  4. Schep de stoofpeertjes uit het vocht en snij ze in stukken (zonder klokhuis!).
  5. Meng met de jam tot een lekker smeuïg/nat mengsel, voeg eventueel nog een scheutje perenvocht toe.
  6. Verdeel de vruchten over de cake.
  7. Rasp de limoenschil en pers hem vervolgens uit.
  8. Roer rasp en sap samen met de suiker door de mascarpone.
  9. Verdeel dit over het fruit.
  10. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur intrekken.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groene radijssoep

varkenshaasmedaillons

Varkenshaasmedaillons met paddenstoelensaus

Sperziebonen volgens Alain Passard

Vorig bericht: « Dronken vijgen
Volgend bericht: Mayonaise »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN