De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Knolselderijsoep met zalm

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 15 minuten

Eigenlijk een onooglijk ding, zo’n knolselderij, maar o wat kun je er heerlijke dingen mee maken! Voor één gerecht is zo’n hele knol meestal te groot, zodat je vaak met een halve knol blijft zitten. Maak daar eens dit fijne soepje mee. Met een verrassing onderop in de vorm van een plakje zalm.

Nodig:
½ knolselderij
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
1/8 l slagroom
bosje verse peterselie, grof gehakt
peper & zout
beetje boter om te bakken
50 g gerookte zalm

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  2. Fruit de ui zachtjes in wat boter.
  3. Voeg de uitgelekte blokjes knolselderij toe.
  4. Voeg een liter water toe, het bouillonblokje, de slagroom, bijna het hele bosje peterselie en peper & zout.
  5. Laat in 15 minuten heel zachtjes gaar worden.
  6. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.

Serveren:

  1. Drapeer in het midden van elk soepbord een mooi hoopje gerookte zalm.
  2. Schenk de warme soep erover heen.
  3. Garneer met wat fijngehakte peterselie.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

kletskop taartjes

Kletskoptaartjes met frambozen

Antipakjesavond: risotto

Pasta met limoen, citroen en garnalen

Vorig bericht: « In de schelp gegratineerde coquilles
Volgend bericht: Spaghetti carbonara »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN