(2 personen)
Bereiden: 15 minuten
Wanneer je eens in Rome bent, ga dan zeker naar ristorante La Carbonara op het Campo dei Fiori. Naast het onvergetelijke antipastibuffet zijn ze er – uiteraard – beroemd om hun spaghetti carbonara. Deze versie is minstens zo lekker. Het is het ideale gerecht voor twee wanneer je weinig in huis hebt. Doodsimpel, als je de volgende stappen nauwkeurig volgt.
Nodig:
100 gram spekjes
¾ dl slagroom (ongeveer de helft van een klein bakje)
2 eieren
handvol versgeraspte parmezaanse kaas
1 knoflookteentje
versgemalen peper
200 g spaghetti
- Zet een grote pan op met water voor het koken van de spaghetti.
- Bak de spekjes uit met de knoflook in een pan met dikke bodem (circa 5 minuten)
- Doe de spaghetti in het inmiddels kokende water, voeg wat zout toe.
- Voeg de room toe aan de spekjes en zet het vuur heel laag, laat de room inkoken.
- Vis tegen het einde de knoflook eruit en gooi weg.
- Klop in een kommetje de eieren los met een vork.
- Voeg de helft van de geraspte parmezaanse kaas toe.
- Giet de gare spaghetti af in een vergiet.
- Doe de spaghetti bij de spekjes/room en roer goed door elkaar.
- Voeg het eimengsel toe en roer alles opnieuw goed door.
- Doe de deksel op de pan en laat het geheel een minuutje staan (gas uit). Door de hitte van de pan stolt het ei krijg je een lekkere smeuïge massa.
Serveren: met de rest van de geraspte kaas en versgemalen peper uit de molen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!