(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
Marineren: minimaal 1 uur
Dit is een heerlijk fris en fruitig einde van de maaltijd. Dankzij de verschillende oranje tinten van het citrusfruit vormt het een fraai plaatje. En ook nog eens heel snel klaar, waarna de marinade rustig z’n werk doet.
Nodig:
1 dl witte port
1 dl wit druivensap of appelsap
2 el honing
2 handsinaasappels
2 roze grapefruits
4 persmandarijnen
- Meng port, vruchtensap en de honing in een steelpannetje.
- Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken (circa 5-10 minuten).
- Schenk in een schaal en laat afkoelen.
- Schil intussen het fruit met een scherp gekarteld mesje tot al het wit eraf is.
- Snij in mooie plakken van ± een halve centimeter.
- Leg ze in de marinade.
- Zet de schaal een uur (of langer) in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
Serveren:
Schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Of serveer op 4 (platte) borden.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!