• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Salade niçoise met gegrilde tonijn

(2 personen)

Bereiden: 25 minuten

Deze bekende klassieker is extra lekker door de versgegrilde tonijn (nee geen blikje dus!) en een fluwelig zacht gepocheerd eitje. Een heerlijke zomerse maaltijd, lekker met wat knapperig (Turks) brood erbij.

Nodig:
2 tonijnfilets
handje sperzieboontjes
2 aardappels
half kropje sla
3 rijpe tomaten (of handje kerstomaatjes)
1 (rode) ui of sjalotje
wat olijven
2 eieren
wat verse tuinkruiden (peterselie, tijm, bieslook)
olijfolie
(balsamico)azijn
zout & peper
1 tl mosterd

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Maak de sperzieboontjes schoon.
  2. Zet ze samen op in een pan met gezouten water en kook in 10-15 minuten gaar.
  3. Maak in een kom een vinaigrette van olijfolie, azijn, mosterd, peper & zout en tuinkruiden.
  4. Was de sla en maak droog.
  5. Snij de tomaten in partjes en de ui in dunne ringen.
  6. Giet de sperziebonen en aardappels af en doe ze in de vinaigrette. Laat even intrekken.
  7. Breng een pan water aan de kook met wat zout. Laat de grilpan alvast gloeiend heet worden.
  8. Leg de sla op 2 grote platte borden.
  9. Schep de bonen en aardappels erover.
  10. Garneer met uienringen, tomaat en olijven.
  11. Lepel nog wat van de overgebleven vinaigrette erover heen.
  12. Pocheer de eieren in het kokende water (zie printversie voor uitleg).
  13. Gril de tonijn heel kort aan elke kant in de grilpan.

Serveren: leg de tonijn op de salade, bestrooi met zout en peper. Schep het ei erboven op.

Wijntip van Harold Hamersma
Nieuwe Wereld Chardonnay, maar probeer vooral ook een eens lichtgekoelde Pinot Noir.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

2x steak tartare (met wortel)

Vegan chocolademousse

Schwarzwalder Kirschtorte

Vorig bericht: « Risotto classico met paddestoelen
Volgend bericht: Luie ravioli met salieboter »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN