• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 april 2005

Wedgwoodpasta

(2 personen)

Bereiden: 15 minuten

Een vreemde naam voor een gerecht, maar dit recept heeft ooit in een receptenwedstrijd de hoofdprijs gewonnen: een servies van, inderdaad, Wedgwood. Het is erg makkelijk, en je kunt er eindeloos mee variëren, al naar gelang de inhoud van je koelkast. De kerrie en de vieux geven er nét dat subtiele anders-dan-anders accent aan.

Nodig:
doosje champignons, in plakjes
100 g Danish Blue
1 flesje koffieroom
verse peterselie
scheutje vieux of cognac
1 tl kerriepoeder
zout & peper
klontje boter
200 g pasta naar keuze

  1. Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
  2. Bak de champignons in een beetje boter.
  3. Voeg na 1 minuut de kerrie toe en bak even mee.
  4. Afblussen met een scheutje vieux of cognac.
  5. Doe de koffieroom erbij en verbrokkel de kaas erboven.
  6. Laat op zacht vuur rustig indikken (deksel op de pan)
  7. Kook intussen de pasta gaar.
  8. Voeg op het laatst zout en peper toe aan de saus, plus de fijngehakte peterselie.

Serveren: serveer pasta en saus in diepe borden.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tuc zelf bakken

Pastinaakfriet

Kerstmenu tussengerecht: Pompoensoep met tijm en peper

Vorig bericht: « Luie ravioli met salieboter
Volgend bericht: Zalmpakketjes uit de oven »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN