• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 mei 2005

Asperges met hollandaise-saus

(2 personen) / kan vegetarisch

Bereiden: 30 minuten

Niets heerlijkers dan in het voorjaar (mei/juni) genieten van asperges die smelten in de mond. Probeer eens deze echte klassieker met hollandaise-saus. Speciaal voor de bezitters van een keukenmachine of blender dit kan-niet-mislukken-recept. En serveer er dan meteen gekookte Roseval aardappels bij: de lekkerste aardappels die er zijn, en die je bovendien niet hoeft te schillen.
Op dit filmpje kun je bovendien met eigen ogen zien hoe makkelijk de hollandaise-saus is!

Nodig:
500 g asperges
300 g Roseval aardappels (of nieuwe aardappels)
verse peterselie
2 eieren

Voor de hollandaise-saus:
2 eigeel
1 el citroensap
1 el witte-wijnazijn
100 g boter
zout & peper

  1. Snij of breek de taaie uiteinden van de asperges en schil ze met een dunschiller.
  2. Breng de schillen in ruim koud water (met zout) aan de kook en laat even trekken.
  3. Verwijder de schillen en leg de asperges in het geurige water.
  4. Laat ze 10 minuten zachtjes koken, zet het vuur uit en laat ze nog 10 minuten nagaren.
  5. Was intussen de aardappels en snij ze in stukken.
  6. Kook ze in water (met zout) gaar in ± 15 minuten.
  7. Kook 2 eieren hard. Pel ze en hak ze fijn met een groot mes.
  8. Knip de peterselie fijn.

Hollandaise-saus:

  1. Klop de eigelen 1 minuut met zout en peper in de blender (of keukenmachine).
  2. Verhit het citroensap en de azijn in een steelpan.
  3. Giet de hete vloeistof in een klein straaltje in de blender terwijl hij draait. Zet dan uit.
  4. Laat in dezelfde steelpan de boter smelten.
  5. Giet ook de vloeibare boter in een dun straaltje naar binnen terwijl de blender draait. Klaar!

Serveren:

  1. Meteen serveren, want als je de saus opwarmt gaat ‘ie schiften…
  2. Giet de aardappels en de asperges af en leg op borden.
  3. Schenk de saus erover en garneer met de peterselie en het gehakte ei.
  4. Ook lekker erbij: mooi opgerolde plakjes beenham of achterham.

Tip: gebruik het kookvocht van de asperges de dag erna voor aspergesoep of aspergesoep met zeekraal !

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Noedelsalade met spruitjes

Hellmann’s mayonaise

rosbiefrolletjes

Rosbief-rolletjes met paprika

Vorig bericht: « Groene aspergerisotto uit de oven
Volgend bericht: Salade met biefstuk, aardappel, aubergine »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN