(4 personen)
Bereiden: 25 minuten
In de oven: 30 minuten
200 gram groente per persoon per dag is soms nog best lastig. Maar met dit gerecht ben je in één klap onder de pannen. Een ideaal gerecht voor een (groot) gezelschap: helemaal van tevoren klaar te maken, en dan gewoon op kamertemperatuur serveren. Je hebt er wel een grilpan voor nodig, maar die zijn al voor een tientje te koop. Serveren op een mooie grote schaal en je waant je in Bella Italia. Ook zeer geschikt als voorgerecht, met wat knapperig (Turks) brood erbij.
Nodig:
3 gele paprika’s
3 rode paprika’s
2 dunne courgettes
2 venkel
olijfolie extra vergine
½ citroen
grof zout
verse tuinkruiden (peterselie, rozemarijn, tijm, etc.)
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Paprika’s op een bakplaat in de hete oven zwart blakeren, af en toe omdraaien (30 min.)
- Intussen de grilpan op het vuur gloeiend heet laten worden.
- De courgettes in plakjes snijden.
- De blaadjes van de venkel loshalen.
- De venkel kort in de grilpan wat mooie zwarte reepjes laten krijgen.
- Venkel verder gaar laten worden in de braadslee in de oven (onder de paprika’s) met wat olijfolie erover (15 min.)
- Paprika’s uit de oven halen en laten rusten in een kom met deksel of een plastic zak.
- De plakjes courgette in circa 30 seconden mooie zwarte streepjes laten krijgen, omdraaien.
- Uit de pan halen en laten uitdampen.
- De paprika’s ontdoen van vel, steeltjes en alle zaadjes. In reepjes scheuren.
- Alle groenten samen in een mooie grote schaal doen.
- Olijfolie erover gieten en wat citroensap erboven uitknijpen.
- Bestrooien met grofkorrelig zout en eventueel wat verse tuinkruiden.
- Serveren op kamertemperatuur met wat knapperig (Turks) brood erbij.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!