De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juni 2005

Zomertiramisu met aardbeien

(6 personen)

Bereiden: 25 minuten
In de koelkast: minimaal 2 uur

Dit is een variant op de klassieke tiramisu, maar dan met aardbeien. Een heerlijke zomerse verrassing, die ook de dag erna nog erg lekker is. Helemaal van tevoren te maken, dus makkelijk als je een etentje geeft. Het allerlekkerst zijn de wat bredere lange vingers met poedersuiker die ze in Frankrijk verkopen, neem van vakantie eens een doosje mee!

Nodig:
1 bakje mascarpone (250 g)
50 g extra pure chocola
4 eieren
5 el suiker
1 doos lange vingers
500 g rijpe geurige aardbeien
scheut amaretto
koffie
snufje zout

  1. Zet ± 2 mokken extra sterke koffie, laat afkoelen en roer er een scheut amaretto door.
  2. Splits de eieren in twee aparte kommen.
  3. Voeg de suiker toe aan het eigeel en klop schuimig met de mixer.
  4. Klop de mascarpone erdoor.
  5. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
  6. Schep de eiwitten voorzichtig door het eigeel-mengsel.
  7. Leg de lange vingers in een diep bord en besprenkel met de koffie.
  8. Snij de aardbeien in plakjes.
  9. Doe alles laag om laag in een mooie schaal. Begin met lange vingers, dan aardbeien, eindig met saus.
  10. Zet minstens twee uur in de koelkast.

Serveren: strooi er wat geraspte pure chocola over.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

bastilla

Bastilla met kip en geroosterde amandelen

Jeruzalem Pizza

Wereldgerecht Thailand: Pad Thai

Vorig bericht: « Gegrilde groenten
Volgend bericht: Kabeljauwfilet met komkommer en dille »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN