De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juli 2005

Saltimbocca alla romana

(4 personen)

Bereiden: 20 minuten

Letterlijk betekent dit gerecht ‘Springt in de mond’, dus kun je nagaan hoe lekker het is. Oorspronkelijk is deze Italiaanse klassieker met kalfsvlees, maar deze variant is met varkenshaasjes: makkelijker verkrijgbaar en nog goedkoper ook. De heerlijke saus van zoete Marsala-wijn is een genot op zich!

Nodig:
2 varkenshaasjes
100 g parmaham
handvol blaadjes salie
1,5 dl zoete Marsala-wijn
1,5 dl room
2 flinke el bloem
½ runderbouillonblokje
zout & peper
olijfolie (om in te bakken)
250 g verse tagliatelle

  1. Zet een pan water (met zout) op voor de tagliatelle.
  2. Snij elk varkenshaasjes in 4 stukken. Zet ze op hun kant (snijvlak beneden), leg er een plastic zakje op en sla ze met een zwaar voorwerp plat tot ± ½ cm.
  3. Leg op elk lapje vlees een plakje parmaham en een paar blaadjes salie.
  4. Bestrooi met peper.
  5. Klap ze dubbel en steek er een cocktailprikker door zodat het flapje vast zit.
  6. Bestrooi ze met wat zout.
  7. Doe wat bloem in een bord en haal de flapjes aan beide kanten even door de bloem.
  8. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en laat goed heet worden.
  9. Schroei het vlees dicht op hoog vuur, ± 2 minuten aan elke kant.
  10. Haal ze eruit en leg even op een bord.
  11. Doe de tagliatelle in het kokende water.
  12. Verkruimel het halve bouillonblokje boven het bakvet.
  13. Giet de Marsala erbij en laat even koken om de alcohol te verdampen.
  14. Roer er 1 tl bloem door, plus de room en wat peper. Laat aan de kook komen.
  15. Leg het vlees er weer in en laat het geheel op iets zachter uur nog even 2 minuten pruttelen.

Serveren:

  1. Giet de tagliatelle af en verdeel over vier borden.
  2. Leg er 2 vleesflapjes bovenop.
  3. Schep de saus erover.
  4. Garneer met een takje salie.
  5. Waarschuw iedereen voor de stokjes!

Lekker erbij: gemarineerde courgettesalade.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

zeeduivel

Zeeduivel met garnalen in roomsaus

varkenshaasmedaillons

Varkenshaasmedaillons met paddenstoelensaus

Boerenomelet

Vorig bericht: « Zomerse tomatentaartjes
Volgend bericht: Luie peren »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN