• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

2 oktober 2005

Frisse mandarijnentaart

(10 punten)

Bereiden: 25 minuten
In de oven: 30 minuten

Een heerlijk frisse taart, die er bovendien prachtig uitziet door de flinterdunne schijfjes mandarijn er bovenop. Je gebruikt er persmandarijnen voor, lekker sappige, mooi knaloranje mandarijnen. Als je de natuur een handje wilt helpen, kun je eventueel wat druppeltjes (rode) kleurstof gebruiken om je taart nog wat extra oranje te kleuren.

Nodig:
Voor het deeg:
1 ei
125 g suiker
125 g zachte boter
250 g bloem
snufje zout

Voor de vulling:
150 g boter
125 g suiker
6 eieren
5 persmandarijnen

  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Deeg: klop het ei en de suiker wit en schuimig.
  3. Doe de bloem met zout erbij en klop tot het een soort zand is.
  4. Kneed dan de boter erdoor en maak er een bal deeg van.
  5. Laat in de koelkast even een kwartiertje rusten en opstijven.
  6. Vulling: laat intussen in een pan met dikke bodem langzaam de boter smelten.
  7. Klop met de mixer de suiker erdoor.
  8. Klop de eieren erdoor tot je een mooie egale saus hebt.
  9. Rasp de schil van 4 mandarijnen en pers er 2 uit.
  10. Doe rasp en sap in de pan.
  11. Laat het geheel op een heel zacht vuurtje langzaam dik worden.
  12. Af en toe even doorkloppen tegen klonteren.
  13. Vet een grote ovenschaal (Ø 28 cm) in met boter en bestrooi met bloem.
  14. Verdeel het deeg over de vorm.
  15. Giet de dikke mandarijnensaus voorzichtig in de vorm.
  16. Snij de laatste mandarijn (inclusief schil) in flinterdunne schijfjes en leg ze bovenop.
  17. Bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Zelfgemaakte Twixen

italiaanse aardappels

Italiaanse aardappels uit de oven met rozemarijn

Bamischijven

Vorig bericht: « Roze appelkruimeltaart met cranberries
Volgend bericht: Raita (komkommer-yoghurtsaus) »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN