• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 november 2005

Lamscurry met cashewnoten en rozijnen

(4 personen)

Bereiden: 20 minuten
In de pan: 1 ½ à 2 uur

Een curry om je vingers bij op te eten. Weinig werk, alleen wat geduld: lekker rustig 2 uurtjes laten stoven. Een tikje pittig, maar niet zo dat je mond ervan in brand staat. De specerijen en peper worden namelijk mooi in balans gehouden door de tomaat en kokosmelk. Een gerecht dat er bovendien feestelijk uitziet omdat je er allerlei lekkere dingen in schaaltjes bij serveert.

Nodig:

Voor de curry:
700 g lamsschouder (met wat vet eraan)
2 ui
2 groene pepers
2 knoflooktenen
stukje gember (5 cm)
1 el ketoembar (korianderpoeder)
1 tl djinten (komijn)
1 ½ tl koenjit (kurkuma of geelwortel)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blikje cocosmelk (200 ml)
zout scheut plantaardige olie

Voor het garnituur:
300 g basmatirijst
handvol bruine rozijnen
handvol ongezouten cashewnoten
handje verse koriander
zak papadums
zelfgemaakte raita
evt: naan-brood

  1. Snij de ui en de groene pepers (met pitjes) heel fijn.
  2. Pers de knoflook uit in de knijper.
  3. Schil de gember en rasp hem fijn.
  4. Verhit een scheut olie in een grote braadpan en fruit dit alles op laag vuur.
  5. Voeg ketoembar, djinten en koenjit eraan toe en fruit even mee (in totaal ± 5 minuten tot de uien zacht zijn).
  6. Snij intussen het lamsvlees in blokjes.
  7. Doe het vlees in de pan en bak het op hoog vuur al omscheppend bruin in ± 5 minuten.
  8. Voeg dan de tomatenblokjes (inclusief sap) eraan toe en wat zout.
  9. Doe de deksel op de pan en laat op heel zacht vuur rustig 1 à 1,5 uur sudderen.
  10. Voeg daarna de kokosmelk toe.
  11. Zet het deksel schuin op de pan en laat het gerecht nog eens 30 minuten inkoken.
  12. Tijdens dat laatste half uur kun je de rijst koken en het garnituur voorbereiden in allemaal aparte schaaltjes. Koriander fijnsnijden (over de curry of apart in een bakje serveren).

Serveren:
Doe de rijst en de curry over in twee aparte (voorverwarmde) schalen en zet ze samen met het garnituur op tafel.
Heerlijk erbij (en zó gemaakt): frisse raita (komkommer-yoghurtsaus)
Lekker met een kruidige witte wijn, bijvoorbeeld Tokay pinot gris.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Op naar antipakjesavond 2018

Onigiri

Gevulde paprika

Vorig bericht: « Romige schorseneren
Volgend bericht: Star bouillonblokjes van paddestoelen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN