• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 november 2005

Raita (komkommer-yoghurtsaus)

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten

Het betere bluswerk voor bij een hete curry (bijvoorbeeld lamscurry): deze komkommer-yoghurtsaus is heerlijk fris, maar toch spannend van smaak door de verse gember en munt. Goed van tevoren te maken, dan kunnen de smaken nog beter intrekken.

Nodig:
1 komkommer
300 ml volle yoghurt
handje verse munt
stukje verse gember (± 3 cm)
klein teentje knoflook
2 tl suiker
zout

  1. Schil de komkommer, snij hem doormidden en verwijder de zaadjes met een lepeltje.
  2. Snij in kleine blokjes (± ½ cm).
  3. Doe ze in een vergiet, bestrooi rijkelijk met zout en laat even intrekken.
  4. Doe intussen de yoghurt in een kom.
  5. Schil de gemberwortel en rasp hem erboven.
  6. Pers de knoflookteen uit.
  7. Scheur de munt in kleine stukjes
  8. Voeg de suiker toe.
  9. Spoel de komkommer af onder de koude kraan en laat even goed uitlekken.
  10. Voeg toe aan de yoghurt en roer alles door elkaar.
  11. Proef of er eventueel nog wat zout bijmoet.

Serveren: Lekker bij Lamscurry met cashewnoten, rozijnen en koriander.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groentebouillon van restjes

Bloemkool Mac & Cheese

Supersnelle aardbeienjam

Vorig bericht: « Frisse mandarijnentaart
Volgend bericht: Romige schorseneren »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN