• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 maart 2009

Gestoomde kip met gember

Ik had deze week eigenlijk toetjesweek, maar vandaag toch maar weer iets hartigs, en wel uit het gisteren besproken kookboek spitsuurkoken. Een heerlijk, Thais geïnspireerde gerecht dat nog supersimpel is ook. Kinderen lusten het als je de rode peper weglaat. Niet heel erg turbo, wel iets om leuk mee voor de dag te komen op etentjes. En het klinkt als een hele mond vol: gestoomde kip met gember-sesamrijst.

Nodig voor 4 personen:
1 oranje/groene paprika
1 rood pepertje
1 ui
3-4 bosuitjes
50 g verse gemberwortel
500 g biologische kipfilet
2 eetl Japanse sojasaus (Kikkoman)
2 eetl zonnebloem- of wokolie
2 eetl sesamolie
3 knoflooktenen, gepeld
400 g jasmijn- of pandanrijst
750 ml kippenbouillon

Voorbereiding:
1. Maak de paprika schoon en snij in dunne reepjes. Snij het rode pepertje (zonder zaadjes) in ragfijne reepjes.
2. Pel en snipper de ui. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes.
3. Schil de gemberwortel en rasp fijn – je moet 2 eetl rasp overhouden
4. Snij de kipfilet in dunne plakken. Meng met de sojasaus

Bereiding:
5. Verhit de oliesoorten samen in een ruime braadpan en fruit de ui zachtjes 3 minuten.
6. Voeg de uitgeperste knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut langer.
7. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels met olie bedekt zijn. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen met deksel erop.
8. Meng de paprika en peper met de rijst. Verdeel de kipplakjes erover en laat de rijst nog 8 min. afgedekt verder sudderen.
9. Draai het vuur uit en laat de rijst met kip nog 5-6 min. staan.
10. Roer de bosui door de rijst met kip en serveer direct.

Lekker met mango-komkommersalade met avocado. Maar dat recept vind je op pagina 24 van het boek Spitsuurkoken van Loethe Olthuis (uitgeverij Terra).

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Hele kip uit de oven

Hangop met granaatappel

pruneaux

Kip met pruneaux d’Agen

Vorig bericht: « Spitsuurkoken
Volgend bericht: Hoe maak je een kinderkookboek »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN