• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 januari 2006

Pindasaus (2x)

Zelfgemaakte pindasaus in twee versies: snel met een pot pindakaas, of ook snel, maar dan in de keukenmachine of blender en op basis van echte pinda’s en kokosmelk.

Pindasaus 1 – snelle versie

Nodig:
½ pot pindakaas
1 knoflookteen
1 flinke tl sambal
1 klontje trassie
2 el ketjap manis
scheutje olie
eventueel: scheutje melk

  1. Verhit een scheutje olie in een sauspan.
  2. Hak de knoflookteen fijn en fruit die samen met de sambal en (verkruimelde) trassie zachtjes 2 minuten al roerend in de olie.
  3. Voeg de pindakaas toe en roer tot een homogene massa.
  4. Voeg de ketjap toe en verwarm alles al roerend.
  5. Verdun eventueel met een scheutje melk.
    P.S. Deze saus is lekker bij Gemarineerde kipsaté

Pindasaus 2 – met echte pinda’s

Nodig:
50 g ongezouten pinda’s
1 spaanse peper
1 sjalotje
1 knoflookteen
1 klontje trassie
1 dl kokosmelk
1 limoen
1 el suiker
zout

  1. Maal de pinda’s, spaanse peper, sjalotje, knoflookteen en trassie fijn in de keukenmachine.
  2. Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak deze pasta in een paar minuten al omscheppend gaar.
  3. Pers de limoen uit en voeg sap en kokosmelk toe aan de pan, samen met wat suiker en een snufje zout.
  4. Laat 2 minuten pruttelen.
    P.S. Deze saus is lekker bij witte kool uit de wok

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tian provençal

Recept Kelly Bennis

Stoofschotel met abrikozen

Vorig bericht: « Big Night
Volgend bericht: Helaas pindakaas… »

Primaire Sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

Nu in de winkel

  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 19,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld