(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 1 uur (marinade)
Dankzij de marinade is de kip heerlijk zacht én mooi geel door de kruiden. Gegrild zijn ze het lekkerst. Dat kan in de grillpan of op de BBQ natuurlijk. Onovertroffen in combinatie met pindasaus.
Nodig:
400 g kipfilet
1 limoen (alleen rasp)
3 el kokosmelk
2 tl djinten (komijn)
2 tl koenjit (kurkuma)
1 el bruine basterdsuiker
zout
Marinade:
- Rasp de schil van de limoen fijn en doe samen met de kokosmelk, djinten, koenjit, suiker en zout in een kom.
- Snij de kipfilet in blokjes en schep erdoor en laat een uurtje marineren.
- Leg intussen satéstokjes in water (tegen het verbranden).
- Prik de gemarineerde kipblokjes aan de satéprikkers.
- Verhit de grillpan.
- Bak de kipsaté al omdraaiend tot ze gaar zijn.
Serveren: met pindasaus.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!