(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
Broccoli anders dan anders. In een Oosters sausje met sesam, limoen, soja en gember. En een Spaans pepertje voor de pit. Het belangrijkste is dat je de broccoli niet tot moes kookt, maar lekker beetgaar.
Nodig:
2 flinke stronken broccoli
2 el sesamzaadjes
2 el sesamolie
2 el zoute sojasaus (Kikkoman)
1 limoen
1 Spaanse peper
3 bolletjes stemgember
- Breng een pan met water (en zout) aan de kook.
- Verdeel de broccoli in vrij grote roosjes.
- Schil de stelen dun en snij ze in stukjes.
- Kook de broccoli beetgaar (de stelen iets langer dan de roosjes)
- Rooster intussen de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan.
- Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
- Giet in een schaal de sesamolie, sojasaus en sap van de limoen.
- Hak het Spaanse pepertje en de stemgember zo fijn mogelijk en voeg toe.
- Voeg de sesamzaadjes toe en roer alles door elkaar.
Serveren: Giet de broccoli af en schep voorzichtig door de saus.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!