De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 maart 2006

Raapsteeltjessalade met avocado en geitenkaas

(4 personen) /Vegetarisch

Bereiden: 15 minuten

Deze mooie groene salade smaakt naar voorjaar. De heerlijke dressing van verse basilicum en munt vráágt erom om met een stukje brood tot de laatste druppel opgeveegd te worden. Zorg wel voor een mooie, rijpe avocado. De raapsteeltjes zijn eventueel te vervangen door (jonge) spinazie of veldsla.

Nodig:
2 bosjes raapstelen
1 avocado
150 g zachte geitenkaas
1 handje kerstomaatjes
1 handje basilicum
1 klein handje munt
1 à 1,5 dl olijfolie
scheutje balsamico-azijn
1 tl mosterd
1/2 citroen
zout & peper

  1. Snij de worteltjes van de raapstelen, was ze en maak ze goed droog (slacentrifuge).
  2. Maal de basilicum en munt in de keukenmachine fijn terwijl je de olijfolie erbij giet tot een vloeibare saus.
  3. Doe mosterd, balsamico, een kneepje citroensap en zout & peper erbij en draai opnieuw.
  4. Proef.
  5. Snij de avocado in blokjes en besprenkel ze met wat citroensap.
  6. Snij de kerstomaatjes doormidden.
  7. Brokkel de geitenkaas in stukken.

Serveren:

  1. Meng de saus door de raapstelen.
  2. Leg ze op een mooie platte schaal.
  3. Strooi de avocado, tomaatjes en geitenkaas erover.
  4. Serveer met wat brood erbij.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Chocotartelettes met karamel

Kanelbullar

Rood kerstmenu

Vorig bericht: « Wentelteefjes van rozijnenbrood
Volgend bericht: Radijssalade »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN