(4 personen) /Vegetarisch
Bereiden: 15 minuten
Deze mooie groene salade smaakt naar voorjaar. De heerlijke dressing van verse basilicum en munt vráágt erom om met een stukje brood tot de laatste druppel opgeveegd te worden. Zorg wel voor een mooie, rijpe avocado. De raapsteeltjes zijn eventueel te vervangen door (jonge) spinazie of veldsla.
Nodig:
2 bosjes raapstelen
1 avocado
150 g zachte geitenkaas
1 handje kerstomaatjes
1 handje basilicum
1 klein handje munt
1 à 1,5 dl olijfolie
scheutje balsamico-azijn
1 tl mosterd
1/2 citroen
zout & peper
- Snij de worteltjes van de raapstelen, was ze en maak ze goed droog (slacentrifuge).
- Maal de basilicum en munt in de keukenmachine fijn terwijl je de olijfolie erbij giet tot een vloeibare saus.
- Doe mosterd, balsamico, een kneepje citroensap en zout & peper erbij en draai opnieuw.
- Proef.
- Snij de avocado in blokjes en besprenkel ze met wat citroensap.
- Snij de kerstomaatjes doormidden.
- Brokkel de geitenkaas in stukken.
Serveren:
- Meng de saus door de raapstelen.
- Leg ze op een mooie platte schaal.
- Strooi de avocado, tomaatjes en geitenkaas erover.
- Serveer met wat brood erbij.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!