(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
Het blad van een bosje radijsjes is heerlijk in de sla! Zonde om weg te gooien. Een simpel doch doeltreffende salade waar je zelf eindeloos mee kunt variëren. Het mooist opgediend in een platte schaal, dan komt het frisse rood/groen prachtig uit.
Nodig:
2 mooie bos radijsjes (fris groen blad)
paar takjes verse dille
2 el notenolie
2 el olijfolie
1 el witte-wijnazijn
1 tl Dijon mosterd
zout & peper
eventueel: handje walnoten
- Snij de radijsjes los, was ze en snij ze in dunne plakjes.
- Was de blaadjes, gooi de lelijke blaadjes weg en maak ze goed droog (slacentrifuge).
- Klop olie, azijn, mosterd, zout & peper met een garde tot een dikke gebonden vinaigrette.
- Hak of knip de dille fijn en roer erdoor.
- Doe de radijsjes en de vinaigrette in een mooie platte schaal.
- Leg de blaadjes er los bovenop.
- Strooi er de walnoten over.
Serveren: Meng pas aan tafel de salade door elkaar (anders worden de blaadjes slap).
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!