(8/10 punten)
Bereiden: 5 minuten
In de pan: 5 minuten
Een hartverwarmend heerlijk ouderwets toetje na een lichte maaltijd. Het kan in principe met willekeurige oude boterhammen, maar met sneetjes (liefst wat oudbakken) rozijnenbrood wordt het helemaal een feest. Geen toetje om een deftig diner mee af te sluiten, maar heerlijk voor in huiselijke kring. Wel onmiddellijk opeten. Waarschuwing: het smaakt wel naar meer, maar dan begin je gewoon opnieuw.
Nodig:
4 sneetjes (oudbakken) rozijnenbrood
2 ei
1 dl melk
1 el suiker
1 tl kaneel
klontje boter
poedersuiker
- Klop in een kom de eieren los met de melk, de suiker en de kaneel.
- Snij eventueel de korstjes van het brood.
- Dompel de sneetjes één voor één in het eimengsel.
- Stapel ze op elkaar in een diep bord en giet de rest van het eimengsel erover heen.
- Laat een klontje boter smelten in een grote koekenpan.
- Leg de boterhammen erin (eventueel in twee porties).
- Laat op vrij hoog vuur ± 1,5 minuut per kant goudbruin bakken.
Serveren:
Onmiddellijk serveren op 4 bordjes. Lekker met poedersuiker,stroop of maple syrup.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!