Als je niet aan het verhuizen of verbouwen bent, probeert de gemiddelde mens IKEA zoveel mogelijk te vermijden. Maar laatst heb ik puur toevallig een geweldige ontdekking gedaan: een ovenkernthermometer voor 6,95 euro. Dat ze het er in China voor kunnen maken is een wonder. Hij heet dan ook Fantast. En fantastisch is ‘ie.
Ideaal voor grotere stukken vlees. Je steekt de pin erin, leidt het touwtje naar buiten, ovendeur dicht en op het display stel je de gewenste kerntemperatuur in. Zodra die bereikt is, gaat ‘ie piepen. Alleen, wat is de juiste kerntemperatuur? Gelukkig weet de slager dat soort dingen, want een handig lijstje ontbreekt helaas bij het product.
“Magneet aan de achterkant, b.v. voor op de koelkast” zegt IKEA er behulpzaam bij. Waarom zou je een oventhermometer op de koelkast willen plakken?? Op de oven bleef ‘ie bij mij overigens niet zitten. Wel weer op de afzuigkap. Maar hij heeft ook pootjes, voor op het aanrecht.
Nagekomen bericht:
Omdat ik ‘m gebruikte voor in de oven, noemde ik hem – geheel abusievelijk – oventhermometer. Maar dat is natuurlijk onjuist. Het is een kernthermometer. Beste lezers, u hebt helemaal gelijk. Hoog tijd om het nu eindelijk eens aan te passen!
P.S. 2: intussen doet ‘ie het trouwens al lang niet meer, toch niet zo fantastisch dus, en heb ik een ‘echte’ gekocht bij de betere kookwinkel.