• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

2 mei 2006

Foodblog Zestz

Als je erop gaat letten, zie je steeds meer leuke foodblogs voorbijkomen. Zoals Zestz. Een site vol culinair nieuws en trends. En (heel opvallend) zónder plaatjes, maar toch lekker om te lezen. Even mailen met Ronald de Nijs – de drijvende en schrijvende kracht achter Zestz. Over een knagend gemis, praktische bezwaren, sinaasappelschilletjes en eetlezen.

Ronald blijkt een 41-jarige eindredacteur bij een vakblad, maar al sinds jaar en dag kookliefhebber. Hoewel de horeca en catering ooit lokten, werd het toch de journalistiek. Ach ja, wetten en praktische bezwaren, wie kent ze niet? Maar ruim een jaar geleden besloot hij food & schrijven te combineren in de vorm van een culinaire nieuwsbrief voor vrienden en familie. De nieuwsbrief groeide afgelopen najaar uit tot een weblog.

Ronald: ‘Zestz is voortgekomen uit een gemis. Er ontbrak een Nederlandstalige site waar culinair nieuws uit buiten- en binnenland, de laatste foodtrends, de hotspots van dit moment samenkomen. En dan niet voor de professionals, maar voor consumenten. Zeg maar de geïnteresseerde leek.’ Inmiddels weten niet alleen vrienden maar ook vele andere lezers en toch ook foodprofessionals hun weg naar Zestz te vinden. Want het onderwerp ‘food’ leeft, het houdt mensen bezig. We willen erover lezen, over discussiëren, erop reageren.

Zestz biedt elke dag 1 tot 3 nieuwe berichten, en daar gaat veel tijd in zitten. Recepten maken echter geen schijn van kans. ‘Van receptensites heb je er inmiddels al zoveel’, vindt Ronald. ‘Ik had ook niet het gevoel dat ik daar iets aan kon toevoegen. Het gaat mij puur om nieuws.’ Doordat hij veel vrije tijd in zijn blog stopt, komt hij jammer genoeg echter nauwelijks meer toe aan uitgebreid koken en experimenteren met gerechten. Het blijft nu meer bij ‘eetlezen’ …

En hoe zit het nu met die naam Zestz? ‘Bijna alle denkbare variaties met ‘food’ bleken al vastgelegd’ ontdekte Ronald, dus moest het iets heel anders worden. Zest(e) betekent in het Engels/Frans een citroen- of sinaasappelschilletje, en de ‘z’ aan het eind leek ‘m wel lekker modieus. En de dotcom bleek zowaar nog vrij, dus toen was de keuze snel gemaakt.

Vooruit, nog een allerlaatste vraag: waarom geen plaatjes, is dat een bewuste keuze? Eh nee hoor, daar wordt nog aan gewerkt…

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Culinaire Almanak 2007

Maak de perfecte…

Great British Menu serie 4

Vorig bericht: « Pasta met asperges en zalm
Volgend bericht: Bijeenkomst Nederlandse Foodbloggers »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN