• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juni 2006

Dipsaus van paprika met hazelnoten (harissa)

(4 personen, 1 bakje)

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 30 minuten

Denk je bij harissa aan heet spul uit een tube? Dit recept is iets anders: een (niet al te pittige) rode dipsaus waar je van blíjft eten, zo lekker. Specerijen en geroosterde hazelnoten zijn het geheim, daardoor is ‘ie vol van smaak en nootachtig. De paprika zorgt weer voor een zoet accent. Heel makkelijk om te maken, gewoon even laten pruttelen. Ideaal bij lamsgehaktspiesjes, maar ook bij andere soorten vlees, vis, of gewoon op een toastje bij de borrel.

Nodig:
1 rode paprika
1 rode peper
2 handvol hazelnoten
2 knoflooktenen
2 el komijnzaadjes
1 el korianderkorrels
1 el karwijzaadjes
zout
olijfolie

  1. Stamp de komijn, koriander en karwij een beetje fijn in een vijzel.
  2. Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de specerijen zachtjes aan (2 minuten).
  3. Snij intussen de paprika in blokjes en hak de knoflook en rode peper in stukjes.
  4. Voeg de paprika, knoflook, rode peper en wat zout toe aan de pan.
  5. Giet er 2 dl water bij.
  6. Laat op middelhoog vuur een half uur rustig pruttelen tot alles zacht is.
  7. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  8. Hak paprikamengsel en hazelnoten fijn in de keukenmachine/blender (of staafmixer).

Serveren::
Naar keuze lauwwarm of koud in een mooi schaaltje. Lekker bij lamsgehaktspiesjes of op een toastje.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de leuke handgeschreven en geïllustreerde printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Boterkoek met echte boter

Asperges koken: de ideale methode

Couscous met scampi en korianderpesto

Vorig bericht: « Great British Menu Finale
Volgend bericht: Tuinbonensalade met venkel en frisse gemberdressing »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN