• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

12 september 2006

De perfecte omelet van Cees Helder

Ik kreeg een perfect-ei-masterclass van Cees Helder. Het bleek geen spiegeleitje, maar een omelet. Met champignons en veel, heel veel truffel. Wat heb ik toch een fijn beroep. Ik ga je proberen uit te leggen hoe je de perfecte omelet bakt, maar eerst even iets anders. Het omeletevenement was ter ere van een boekpresentatie, maar omdat het boek De perfecte kok pas op 5 oktober verschijnt, werd me verzocht om er liever nog niet over schrijven. Waarom dan toch alvast ons allemaal lekker maken met deze masterclass? Dat was omdat meneer Helder met met vakantie ging. Dilemma. Want nieuws is pas nieuws als het hot is, toch? Maar ik weet het goed gemaakt. Ik vertel je gewoon over die omelet, en dan later over dat boek. Want daar staan nog veel meer leuke dingen in.

Omelettips van meneer Helder:

  • Neem een niet te grote pan
  • Pan niet te heet laten worden
  • 4 eieren loskloppen met peper, zout en een scheutje room
  • Geklaarde roomboter in de pan
  • Eimengsel in de pan gieten
  • De pan blijven bewegen! Al draaiend schudden
  • De rand van het ei steeds even van de pan losmaken met een spatel
  • Als het ei wat meer gaat stollen de pan opwippen zodat al het ei naar de achterste helft van de pan verhuist (wat daarbij helpt – maar wat naar verluidt pas lukt na jarenlange oefening – is met je vuist op het handvat van de pan bonken)
  • Op tijd stoppen want het ei moet niet door en door gestold zijn.
  • De pan schuin houden en de dikke omelet op een bord laten glijden. (NB je vouwt de omelet dus niet dubbel op het bord, maar zorgt ervoor dat de omelet in de pan al dubbel komt te zitten).

Luxe toevoegingen (niet persé noodzakelijk, wel extra lekker:)

  • Beetje geklaarde boter erover schenken
  • Royaal beschaven met verse truffel
  • Paddestoelen bakken in boter met wat zout en ernaast draperen.

Als je dit alles keurig opvolgt, heb je une omelette baveuse, zoals de Fransen zeggen. Toch is het nog lastig uitleggen, je moet het vooral zien, en dan zelf (vaak) uitproberen. Hmm, misschien moet ik er eens een filmpje aan wijden. Maar dan moet ik eerst nog wel even flink gaan oefenen. Of kijk vanavond om 19.30 uur naar De wereld draait door, de Jakhalzen hebben namelijk opnames gemaakt.

P.S. Thuiskomend lees ik in het boek dat meneer Helder zweert bij omeletten bakken in olijfolie, dus niet in boter. Hmm. Dat ga ik toch nog even navragen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Watermeloenijs

Romeinse champignons

Sneeuweieren à la Flo

Vorig bericht: « Jamie goes Italian
Volgend bericht: Opperdoezer Ronde »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN