De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 oktober 2006

Appeltjes uit de oven

(4 personen)

Bereiden: 8 minuten
In de oven: 30 minuten

Een lekker én makkelijk toetje uit de oven. Je vult de appels met wat restjes uit de voorraadkast (rozijnen, abrikozen, nootjes) en laat ze dan in de oven zacht en gaar worden. Lekker met een koud schepje crème fraîche erbij. Gebruik er friszure appels voor, zoals Elstar of Cox. Granny Smith zijn te zuur en goudrenetten ‘ontploffen’…

Nodig:
4 friszure appels (Elstar, Cox)
25 g zachte boter
1 tl kaneel
6 el bruine basterdsuiker
4 el rozijnen
25 g geschaafde amandelen

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  3. Smeer ze in met wat zachte boter.
  4. Bestrooi ze rondom met circa 4 el bruine basterdsuiker.
  5. Vet een ovenschaal in met wat boter en zet de appels erin.
  6. Meng in een kommetje 2 el basterdsuiker met kaneel, rozijnen en amandelen en wat klontjes boter.
  7. Duw dit mengsel in de holtes van de appels. Dek af met een klein klontje boter.
  8. Schuif de schaal in de oven en laat de appeltjes in een half uur gaar en zacht worden.

Serveren:
Zet elk appeltje op een bordje. Lepel wat van de dikke bruine stroop van onder uit de schaal erover. Ook lekker erbij: een schepje crème fraîche.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gehakt met bloemkool

Niçoise met boontjes en makreel

tomaten chutney

Tomatenchutney

Vorig bericht: « Basilicum kweken in de tuin
Volgend bericht: Coq au vin »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN