• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2007

Zeeduivel met garnalen in roomsaus

(4 personen)

Bereiden: 25 minuten

Smakelijke vismedaillons met grote garnalen in een romig sausje. Zeeduivel is een vrij stevige vis met slechts één dikke graat in het midden. Vraag de visboer om ‘m met graat en al in mooie moten te hakken. Door de moten langs de graat in tweeën te snijden, krijg je medaillons die heel snel klaar zijn. Wil je liever de hele moot bakken? Reken dan op iets meer tijd. De bladerdeegvisjes erbij zijn een grappig accent. Lekker met Fleurige rijsttimbaaltjes met courgette .

Nodig:
4 moten zeeduivel
200 g tijgergarnalen
125 ml crème fraîche
scheutje witte wijn
klein handje platte peterselie
1 knoflookteen
snufje cayennepeper
peper & zout
klontje boter

Decoratievisjes:
2 blaadjes diepvriesbladerdeeg
1 eigeel
8 peperkorrels

Doen:
Decoratievisjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat het bladerdeeg iets ontdooien.
  3. Snij er 8 visjes uit en leg ze op wat bakpapier op de bakplaat.
  4. Bestrijk met een kwastje met wat eigeel.
  5. Duw er een peperkorrel in als oog en bestrooi met een beetje zout.
  6. Bak in 5-6 minuten goudbruin. (Dit kan ook van tevoren).

Zeeduivel:

  1. Snij elke vismoot langs de graat in 2 medaillons. Bestrooi met zout en peper.
  2. Hak de peterselie en de knoflook fijn.
  3. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
  4. Laat de vismedaillons aan elke kant 1 minuut bakken.
  5. Schep garnalen, knoflook en peterselie erdoor.
  6. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten zachtjes sudderen.
  7. Roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met zout, peper en een snufje cayennepeper.
  8. Roer goed door elkaar en laat met deksel op de pan even goed doorwarmen.

Serveren:
Verdeel de vis en garnalen over 4 voorverwarmde borden. Schep de saus erover. Leg op de rand van elk bord twee bladerdeegvisjes. Lekker met rijst of Fleurige rijsttimbaaltjes met courgette .

Wijntip van Harold Hamersma
Smeekt om een stevige Chardonnay van het type Nieuwe Wereld. Dat betekent dat je overigens ook in Zuid-Frankrijk kunt shoppen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Koreaanse spaghetti

Familierecept: Ragout

Bread & butter pudding

Vorig bericht: « Stamppotje spinazie met walnoten
Volgend bericht: Kookboek High Tea »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN