(4 personen)
Bereiden: 25 minuten
Smakelijke vismedaillons met grote garnalen in een romig sausje. Zeeduivel is een vrij stevige vis met slechts één dikke graat in het midden. Vraag de visboer om ‘m met graat en al in mooie moten te hakken. Door de moten langs de graat in tweeën te snijden, krijg je medaillons die heel snel klaar zijn. Wil je liever de hele moot bakken? Reken dan op iets meer tijd. De bladerdeegvisjes erbij zijn een grappig accent. Lekker met Fleurige rijsttimbaaltjes met courgette .
Nodig:
4 moten zeeduivel
200 g tijgergarnalen
125 ml crème fraîche
scheutje witte wijn
klein handje platte peterselie
1 knoflookteen
snufje cayennepeper
peper & zout
klontje boter
Decoratievisjes:
2 blaadjes diepvriesbladerdeeg
1 eigeel
8 peperkorrels
Doen:
Decoratievisjes:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat het bladerdeeg iets ontdooien.
- Snij er 8 visjes uit en leg ze op wat bakpapier op de bakplaat.
- Bestrijk met een kwastje met wat eigeel.
- Duw er een peperkorrel in als oog en bestrooi met een beetje zout.
- Bak in 5-6 minuten goudbruin. (Dit kan ook van tevoren).
Zeeduivel:
- Snij elke vismoot langs de graat in 2 medaillons. Bestrooi met zout en peper.
- Hak de peterselie en de knoflook fijn.
- Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
- Laat de vismedaillons aan elke kant 1 minuut bakken.
- Schep garnalen, knoflook en peterselie erdoor.
- Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten zachtjes sudderen.
- Roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met zout, peper en een snufje cayennepeper.
- Roer goed door elkaar en laat met deksel op de pan even goed doorwarmen.
Serveren:
Verdeel de vis en garnalen over 4 voorverwarmde borden. Schep de saus erover. Leg op de rand van elk bord twee bladerdeegvisjes. Lekker met rijst of Fleurige rijsttimbaaltjes met courgette .
Wijntip van Harold Hamersma
Smeekt om een stevige Chardonnay van het type Nieuwe Wereld. Dat betekent dat je overigens ook in Zuid-Frankrijk kunt shoppen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!