• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 juli 2007

Frambozencoulis

Vorige week kreeg ik tot mijn onuitsprekelijke vreugde een emmer met 9 kilo frambozen. Door de zwaartekracht waren de onderste lagen natuurlijk al snel gereduceerd tot prut. Geen probleem, ideaal om frambozencoulis mee te maken. Daarmee kan je elk toetje in no time upgraden tot een feestdessert. Hoe maak je coulis? Simpel. Frambozen tot moes wrijven door een zeef zodat de pitjes achterblijven.

Gek genoeg proef je die pitjes nauwelijks als je gewoon een framboos eet, maar in elke andere bewerking worden de pitjes al snel hinderlijk omdat ze zo tussen je tanden blijven knarsen. Door een zeef wrijven dus en dan mengen met poedersuiker (lost het beste op) naar smaak. Klaar is coulis. Het is niet zo lang houdbaar (na 2 dagen ontplofte er een flesje in mijn koelkast!) maar invriezen is heel makkelijk. Liefst in kleine porties, dan kun je beter doseren. Ik heb de coulis met een trechter in ijsklontzakjes gegoten. Tot en met de kerst ben ik nu voorzien van frambozencoulis.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Jam maken

Pavlova problemen

Eieren invriezen

Vorig bericht: « Wilde perzik
Volgend bericht: Frambozenjam »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN