• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 oktober 2007

Risotto met garnalen, doperwten en koriander

(4 personen)

Bereiden: 30 minuten

Deze simpele doch smakelijke risotto is een feest voor het oog door de combinatie van roze en groen. Bovendien met een verrassende oosterse twist door de toevoeging van verse koriander. Maar mocht je daar niet van houden: niets houdt je tegen om de koriander te vervangen door bijvoorbeeld basilicum, platte peterselie of dille.
Risotto over? Maak er morgen balletjes van, kijk maar op dit filmpje !

Nodig:
400 g risottorijst
200 g garnalen (gekookt)
300 g doperwtjes (diepvries)
1 ui
2 knoflookteen
Handje verse koriander
Handje versgeraspte Parmezaanse kaas
2 kruidenbouillonblokjes
Scheut witte wijn
versgemalen peper
3 klontjes boter

  1. Haal alvast de doperwten uit de vriezer.
  2. Maak ruim 1 liter bouillon van blokjes en houd warm.
  3. Snipper de ui fijn en fruit zacht en glazig in wat olijfolie in een grote pan.
  4. Voeg de rijst toe en schep om tot de witte korrels doorzichtig worden.
  5. Blus af met de wijn.
  6. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Steeds één lepel, en dan goed roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst.
  7. Ga door tot alle bouillon op is. Steeds blijven roeren. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  8. Smelt intussen wat boter in een koekenpan, voeg de knoflook toe (uit de knijper) en laat hierin zachtjes de doperwtjes gaar worden.
  9. Doe op het laatst de garnalen erbij en warm ze mee.
  10. Hak de koriander grof.
  11. Rasp de Parmezaanse kaas.
  12. Voeg als de rijst bijna klaar is de garnalen en doperwtjes erdoor.
  13. Schep de Parmezaanse kaas en een klontje boter erdoor.
  14. Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren:
Schep mooie bergjes risotto op vier (voorverwarmde) borden. Garneer met de koriander.

Risotto over? Maak er morgen balletjes van, kijk maar op dit filmpje !

Wijntip van Harold Hamersma
Duitse Riesling en Italiaanse Pinot Grigio. Maar Sauvignon Blanc is ook dol op het ‘groen’.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bloemkoolkroketjes

Honingparfait

Bakplaat: kip met groente

Vorig bericht: « Masterclass ui snijden met Cees Helder
Volgend bericht: Kookboek 100 recepten met de blikopener »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN