• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

30 november 2007

Boek Kookschool de Klassiekers

Heb je dat ook wel eens? Dat je niet uit een recept komt? Dat het er zo raar staat opgeschreven dat je geen idee hebt wat nu precies de bedoeling is? Dan komt dit nieuwe kookboek als geroepen. Kookschool – de klassiekers, heet het. Met daarin 80 recepten uitsluitend in stap-voor-stap foto’s. Het heet niet voor niets De klassiekers, want wat vinden we allemaal? Mayonaise, bechamel, pizza margherita, gebakken biefstuk, mosselen, gebraden kip, spaghetti met tomatensaus, crème brûlée en roerei. Maar ook recepten die wellicht in het land van herkomst (Frankrijk) een klassieker zijn, maar waar ik nog nooit van gehoord had. Zacht gekookt ei met kruidkoek? Pesto van pistachenoten? Tonijn op Tahitiaanse wijze?

Geen handen
Waar ik eerlijkgezegd ook nog nooit van gehoord had is de auteur. Maar ze heet Keda Black, woont in Griekenland en je kunt haar alle mogelijke culinaire vragen stellen (weliswaar in het Frans) via de website lefooding.com (inclusief luidruchtige Franse cafégeluiden). In het boek komt ze overigens niet in beeld, zelfs haar handen niet. We zien alleen beeldschoon gerangschikte ingrediënten plus snijgerei, kommetjes en pannen. Zelfs geen gasfornuis of oven, alleen een designerig klein vierkant inductieplaatje.  Allemaal op een grijs-bruine danwel bruin-grijze ondergrond, waardoor het weliswaar mooi, maar ook een tikje keurig wordt, en ik zou bijna zeggen saai.

Sla in vier stappen
Altijd fijn om weer eens bevestigd te zien dat koken echt niet zo moeilijk is, kijk maar naar de gamba’s, ceviche of tajine. Dus waar wachten we nog op? De bijbehorende beschrijving is uitermate beknopt, de foto’s hebben de hoofdrol en spreken voor zich. De meeste gerechten hebben maar twee pagina’s nodig, sommige vier. Hilarisch simpel wordt het soms ook. Neem bijvoorbeeld de ‘Echt groene salade’. Op de linkerpagina een grote foto met de groener-dan-groene ingrediënten. Rechts vier stap-voor-stapfoto’s. Foto 1: sla in centrifuge. Foto 2: deksel erop. Foto 3: drooggeslingerde sla in centrifuge. Foto 4: sla in slaschaal. Tja.

Keda Black, Kookschool – de klassiekers, uitgeverij Inmerc, € 22,50

P.S. Lees ook de recensie van Kookschool Italiaans.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookboek Heerlijk Hollands

Nieuwe kookboeken herfst 2011

Kookboek Melting Pot

Vorig bericht: « Kookboek Superhap supersnel
Volgend bericht: Koekjes met frambozenjam »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN