• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

25 januari 2008

Recept Eediete

Edith Dourleijn zet als sinds 1999 haar favoriete recepten online in een digitaal kookboek, maar ruim drie jaar geleden begon ze ook erbij te vertellen wat ze dagelijks eet of welke recepten ze nog eens wil uitproberen. Dat alles leidde tot Eediete’s digitale keuken, en daarin gebeurt een hoop. Wellicht daarom dat mijn foodbloggersmarathonvraag naar haar favoriete recept ook hier weer voor handen in het haar zorgt. Voor Edith geldt namelijk steevast dat haar allerlaatste smakelijke gerecht datgene is wat ze van de daken zou willen schreeuwen. Maar enfin, het werden uiteindelijk haar veelgelezen slagroomtruffels.

Slagroomtruffels
Edith: ‘Eén van de recepten op mijn blog waarop ik regelmatig een nieuwe reactie krijg is die van de slagroomtruffels. Na mijn eerste poging om ze te maken had ik nog veel vragen die ik op mijn blog aan mijn lezers stelde. Daarop kwamen zoveel goede tips, dat ik ook over mijn tweede poging blogde. En inmiddels wordt het echt tijd voor een derde poging! Dit is nu precies dat ik het leuke van bloggen vind: dat mensen reageren op wat je schrijft en je daarbij ook verder kunnen helpen. Dus dat het niet alleen maar één-richtingsverkeer is. Daarom niet echt een succesrecept, maar veeleer een uitnodiging aan de lezers om hun successen (en eventuele mislukkingen) bij het maken van slagroomtruffels te delen.’

Waarom foodblogger?
Voor Edith was de stap om te gaan foodbloggen niet zo’n hele grote, ze had immers al jaren een website met haar favoriete recepten. Maar die had ze zelf in HTML opgebouwd en leende zich niet voor snelle en regelmatige updates. Edith: ‘Toen het bloggen in zicht kwam, en vooral met programma’s als WordPress kinderlijk eenvoudig bleek, ben ik uit nieuwsgierigheid daarmee gaan experimenteren. En bloggen bleek verslavend leuk. Maar pas als je die verslaving een beetje in goede banen weet te leiden, levert ze ook nog eens iets op: nieuwe online-vrienden, soms een heus kookboek, genoeg inspiratie om wel 5x per dag de keuken in te duiken en het belangrijkste: het besef dat je materiaal gewoon op tafel ligt .’
Sterker nog, omdat het culibloggen haar zo goed bevalt, is ze afgelopen december bovendien begonnen met nieuwtjesblog koken.blog.nl. Inderdaad, maar één lettertje verschil met dit Koken.blogo.nl.

Favoriete foodblogs
Een RSS-reader helpt bij het surfen, mits hij het doet natuurlijk (en zoniet, dan is het eerlijkgezegd ook wel lekker rustig, aldus Edith…). Edith: ‘Met stip op 1 staat Eetschrijven van Gerrit Jan Groothedde. Zijn site ontdekte ik in mijn en zijn begindagen (want zijn actieve periode begon toen ik ook net op eediete begon te bloggen) en was gelijk al mijn favoriet. En nog altijd gaat er (bijna) geen werkdag voorbij of ik kijk even wat hij geschreven heeft. Dus voor wie hem nog niet kent: neem er eens een kijkje!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Hangop met granaatappel

Ajakkes, gourmetten

Recept uit de voorraadkast

Vorig bericht: « Recept Vegatopia
Volgend bericht: Recept Petra de Hamer »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN