• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

30 januari 2008

Recept /wijnsuggestie Cuno van ‘t Hoff

We naderen het eind van de foodbloggersmarathon en komen nu uit bij de bijzondere gevallen. Cuno van ‘t Hoff is bijvoorbeeld geen food-, maar een wijnblogger. Hij heeft zijn automatiseringsbedrijf van de hand gedaan om zich helemaal op zijn wijnpassie te storten. Via zijn eigen weblog Wijnsuggestie.nl, maar ook in diverse media, zoals bijvoorbeeld zijn rubriek in Playboy. Ook schrijft hij voor het masculiene weblog Cheffen.nl, waar zijn favoriete recept vandaan komt: ikan pepesan oftewel geurige zeebaars in bananenblad. En wat drinken we bij zo’n pittig visje?

Recept Ikan pepesan
Omdat de wijnsite van Cuno zelf wel recepten heeft, maar momenteel onder constructie is, speelde hij leentjebuur bij zijn Cheffen-collega’s Ginger & Spice, ‘de smakelijkste tropische ontdekking in foodwebloggendnederland sinds de opleving van de platte peterselie.’Aldus Cuno. ‘Ze schrijven niet zo heel vaak recepten. Maar als ze die schrijven dan zijn deze van een ongekend prikkelend niveau. Ze (de gerechten) zijn te heet om op te eten en te lekker om aan je voorbij te laten gaan. De all time favourite in de Van ‘t Hoff Residence is de Ikan Pepesan.

Wijntip
Natuurlijk wilde ik wel een wijntip bij dat hete visje. Cuno: ‘Het is zo heet, dat hier eigenlijk met het bereiden simultaan de kurk uit een ijskoude fles Verdelho vliegt. De Verdelho druif wordt oorspronkelijk voor de zoetige madera wijn in Portugal gebruikt. Maken ze er een droge van, zoals ze dat onder andere goed in Australië kunnen, dan is ie aromatisch en waanzinnig verfrissend, met mooie zuren die staan als een huis. Of beter, als een pagode, in dit geval.’

Waarom blogger?
Op mijn vraag ‘Sinds wanneer ben je blogger?’ volgde het antwoord: ‘Hoe lang bestaat internet al…?’ Omdat er al zoveel websites over eten zijn, is hij er een over wijn begonnen: Wijnsuggestie.nl want van bier ga je boeren… Maar natuurlijk vooral omdat het zijn vak en passie is. ‘En natuurlijk omdat er zoveel onzinnig over wijn werd geouwehoerd. Heel veel hoogdravend geleuter, terwijl, hey waar gaat het nou om? Om lekkere wijnen, toch? En niet over ‘kijk mij eens interessant 35 aroma’s kunnen onderscheiden’, aldus Cuno.

Makeover met nieuwe wijnschrijvers
Overigens krijgt Wijnsuggestie.nl op dit moment een complete makeover. De site is al een tijdje op de schop. Cuno: ‘Dat komt door de allerbeste wijngids van het jaar die ik momenteel aan het schrijven ben en de overgang naar nieuwe techniek. Aanstaande vrijdag gaan we opnieuw open. Maar dan wel even heel spectaculair. Ondermeer met een wervelend fris nieuw team schrijvers. Waarin, ondermeer twee zeer vooraanstaande sommeliers uit Nederlandse sterrenzaken zitten die als ‘the men inside’ gaan berichten. Een bekende scherpgepende wijncolumnist, een fijne wijnhandelaar die over alledaagse wijnen gaat schrijven. En ik zelf, ik ga verder met wat ik deed. Maffe, leuke, interessante en soms misschien verrassende verhalen uit de doldwaze wereld van de wijn schrijven.’

Favoriete weblog
Cuno: ‘Het zou toch gek zijn als mijn eigen weblogs niet eens favoriet bij mezelf zouden zijn. Daarom mijn favorieten: Wijnsuggestie en Cheffen. Maar ik kan ook intens genieten van Meneer Wateetons met zijn vele “oh shit” momenten, ranzige koelkast en onwillige echtgenote. Maar vooral van z’n heerlijke teksten. Lekker down to earth, quasi intellectuele foodweblogs hebben we al genoeg.’

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Chocolate & Zucchini kookboek

Pompoensoep van Jean Beddington

Sneeuweieren à la Flo

Vorig bericht: « Recept Harold Hamersma
Volgend bericht: Recept Zestz »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN