• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 februari 2008

Koolrabisoep met grove mosterd

(4 personen) / vegetarisch

Bereiden: 15 minuten
In de pan: 15-20 minuten

Ook in de winter kun je volop variëren met groente. Neem nou koolrabi: een heerlijk, klein, bleekgroen kooltje dat smaakt naar zoete radijsjes. Zeer geschikt om soep van te maken. De grove mosterd zorgt voor een beetje pit. Last but not least: een echt snelklaarsoepje.

Nodig:
3 koolrabi’s (± 500 gr)
1 grote aardappel
1 ui
1 knoflookteen
2 kruidenbouillonblokjes
1 dl slagroom
2 el grove mosterd
bieslook
Klontje boter
peper & zout

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit ze zachtjes in wat boter in een soeppan.
  2. Schil intussen de koolrabi en aardappel en snij ze in blokjes.
  3. Spoel af onder de kraan. Doe ze bij de ui.
  4. Voeg 1 liter water toe, de bouillonblokjes en zout en peper. (Of neem natuurlijk zelfgemaakte groentebouillon.)
  5. Kook zachtjes circa 15-20 minuten tot de groenteblokjes zacht zijn.
  6. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Roer de mosterd door de soep.


Serveren:

  1. Verdeel de soep over borden of kommen.
  2. Giet een scheutje room in het midden en trek er met de achterkant van een lepel een stervorm in.
  3. Strooi er fijngeknipte bieslook over.

TIPS:

Die groene sliertige bladeren kun je trouwens ook gewoon meekoken. En dat schillen, is dat  echt nodig? Je kunt het ook achterwege laten, maar dan moet je de soep daarna wel heel goed pureren, want de schil zorgt voor draderige flubbels in je soep. Met een staafmixer krijg je dat niet getackeld. Wel met een krachtige blender of de ouderwetse roerzeef. Geen bieslook in huis? Peterselie is ook altijd goed.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Käsnudeln

gehaktballen in tomatensaus

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

Champignonsaus zonder pakje

Vorig bericht: « Einde foodbloggersmarathon
Volgend bericht: Griekse macaroni »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN