Inderdaad, dit blog gaat over koken, maar soms, heel soms, wil zelfs het meest kooklustige type ook wel eens niet koken. Zelfs ik heb er af en toe last van. Gelukkig is daar het fenomeen restaurant voor uitgevonden. Vorige week was ik op Anguilla (een pukkeltje in de Caraïbische zee, vlak boven Sint Maarten) en voor wie daar eens in de buurt is, kan ik restaurant Straw Hat van harte aanbevelen. Aan de zuidkust, Forest Bay, vlakbij het minuscule vliegveldje. Dat laatste niettegenstaande is het er eentje in de categorie superromantisch tafelen aan zee. Wat zeg ik? In zee. Nou ja, boven zee. Het restaurant staat op palen in zee, vlak bij de kust, in de idioot azuurblauwe wateren waar het eiland door omspoeld wordt.
Een vierkant houten bouwwerkje, met grote open ramen waar het verfrissende zeebriesje door naar binnen kan. Slechts verlicht door kaarsjes, wat weliswaar lastig is om de menukaart te kunnen lezen, maar ach, alles is er lekker, dus het maakt niet uit wat je bestelt. De crayfish (gegrillde langoest) is er onvergetelijk smakelijk. Ruim tien jaar geleden is het restaurant opgericht door twee New Yorkse businesstypes, zo’n hectisch echtpaar dat – ach, u kent dat wel – ineens zin had om iets heel anders met hun leven te gaan doen. Het restaurant heeft inmiddels een fikse orkaan overleefd, en heeft in allerlei bladen gestaan, die ik natuurlijk nooit gelezen had. Ik kwam puur toevallig aanwaaien, zoals dat gaat op vakantie. Zucht.