De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

2 mei 2008

Restaurant Straw Hat Anguilla

Inderdaad, dit blog gaat over koken, maar soms, heel soms, wil zelfs het meest kooklustige type ook wel eens niet koken. Zelfs ik heb er af en toe last van. Gelukkig is daar het fenomeen restaurant voor uitgevonden. Vorige week was ik op Anguilla (een pukkeltje in de Caraïbische zee, vlak boven Sint Maarten) en voor wie daar eens in de buurt is, kan ik restaurant Straw Hat van harte aanbevelen. Aan de zuidkust, Forest Bay, vlakbij het minuscule vliegveldje. Dat laatste niettegenstaande is het er eentje in de categorie superromantisch tafelen aan zee. Wat zeg ik? In zee. Nou ja, boven zee. Het restaurant staat op palen in zee, vlak bij de kust, in de idioot azuurblauwe wateren waar het eiland door omspoeld wordt.

Een vierkant houten bouwwerkje, met grote open ramen waar het verfrissende zeebriesje door naar binnen kan. Slechts verlicht door kaarsjes, wat weliswaar lastig is om de menukaart te kunnen lezen, maar ach, alles is er lekker, dus het maakt niet uit wat je bestelt. De crayfish (gegrillde langoest) is er onvergetelijk smakelijk. Ruim tien jaar geleden is het restaurant opgericht door twee New Yorkse businesstypes, zo’n hectisch echtpaar dat – ach, u kent dat wel – ineens zin had om iets heel anders met hun leven te gaan doen. Het restaurant heeft inmiddels een fikse orkaan overleefd, en heeft in allerlei bladen gestaan, die ik natuurlijk nooit gelezen had. Ik kwam puur toevallig aanwaaien, zoals dat gaat op vakantie. Zucht.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Loempiavellen

Koken op reis met Constance

Coeur de boeuf tomaten

Vorig bericht: « Crayfish
Volgend bericht: Recept uit de voorraadkast »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN