Het is nog vroeg dus er staat nog geen rij. Met onze gejetlagde koppen leek een hapje bij de Chinees wel een goed idee. Maar dan wel een puike Chinees. House of Nanking werd door vriendin Constance getipt als de beste Chinees van San Francisco, en hoewel je tips toch vaak met een korreltje zout moet nemen, ben ik geneigd deze geheel en al te beamen. Chinese pannenkoekjes met vijf uur lang gestoofd rundvlees erop, lenteui en een soort komkommer-zonder-zaadjes. En natuurlijk de signature dish van het huis: extreem zalig-krokante stukjes kip met sesam en zoete aardappel.
Bierpul met thee
Vooraf gefrituurde flapjes, die als een soort half gevouwen pannenkoekjes gevuld zijn met garnaal en lenteui en vergezeld zijn van pindasaus. En loempiaatjes, maar dan alvast opengesneden en met een heel andere vulling dan zoals je ze kent van de Thai en de Vietnamees. Dit alles voorzien van een bierpul met jasmijnthee in de vorm van een zich langzaam openend bloemetje.
Razendsnel
Dat is meteen het enige langzame van de avond. De bediening is razendsnel want het is zaak zoveel mogelijk mensen aan eten te helpen. De doorstroming is indrukwekkend en onze buren wisselen voortdurend. Voor we er erg in hebben, staan we zelf ook alweer buiten. Wanneer mogen we weer?
House of Nanking,
919, Kearny Street
San Francisco
Open: ma t/m vr van 11.00-22.00 uur, za en zo van 12.00-22.00 uur.
Dit was aflevering 4 van de eetserie Amerikaanse toestanden.