• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 juli 2008

Kalfskoteletten met tomaat en pesto

Ik ben al een paar dagen aan het koken uit het boek Proef Londen. Nu waren de Kalfskoteletten met pesto en een tomaten- olijvencompote aan de beurt, afkomstig van chefkok Mickael Weiss van restaurant Coq d’Argent. Dan blijkt al meteen dat chefs dingen toch echt anders doen dan wij gewone huis-tuin-en-keukenstervelingen. Hoe snij je een ui in blokjes van 1 bij 1 centimeter zonder dat ze volledig uit elkaar vallen? En waarom moeten de teentjes knoflook eerst in melk worden geblancheerd? Ook de hoeveelheden scheppen verwarring. Voor de pesto zijn 150 gram basilicumblaadjes nodig, maar zelfs als ik twee plantjes kaalpluk, kom ik nog pas aan hooguit 50 gram – wat overigens voldoende bleek. Ook moet je de pesto alleen roeren in een kom, maar zo krijg je die blaadjes nevernooit fijn natuurlijk. En kalfskoteletten van 280 gram p.p.? Dat vond ik wel erg veel vlees. Kortom, vandaag het recept in aangepaste vorm, geschikt voor de thuiskok.

Nodig voor 4 personen:
4 kalfskoteletten

Voor de tomaten- olijvencompote:
6 pruimtomaatjes (of tasty tom), in kwarten
100 g Provençaalse olijven
1 rode ui
2 knoflooktenen
handje basilicumblaadjes, gesnipperd
takje verse tijm
100 ml olijfolie
peper & zout

Voor de pesto:
50 g basilicumblaadjes (= 2 kaalgeplukte plantjes minus die voor de compote)
30 g pijnboompitten
40 g versgeraspte parmezaan
peper & zout
120 ml olijfolie

Verwarm de ovengrill alvast voor op de hoogste stand

Tomatencompote: Snij de ui in stukjes en doe met de olijfolie in een pan. Laat op zacht vuur 5 minuten sudderen. Voeg de gehakte knoflook en tijmblaadjes toe. Fruit nog eens 5 minuten. Doe de tomaat erbij, leg de deksel op de pan en haal van het vuur. Dit kun je alvast voorbereiden.

Pesto: Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en maal heel kort tot een grove substantie.

Koteletten: bestrooi de koteletten met zout en peper en bak ze in olijfolie met een klontje boter, bedruip het vlees regelmatig. De tijd hangt af van de dikte van de koteletten, ongeveer een paar minuutjes per kant, maar pas op: ze zijn sneller klaar dan je denkt en ze moeten ook nog onder de grill. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten in aluminiumfolie.

Afwerking: Verwarm de compote en voeg de olijven en basilicum toe. Schep op vier borden. Smeer de koteletten in met een laagje pesto en leg ze 1 minuut onder de grill. Leg ze op de compote.En zo zagen ze er in het echt uit.

Lees hier de recensie van Proef Londen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Japanse aubergines

Chocolade-petitfours

Salade met dadels

Vorig bericht: « Klootwijk aan zee
Volgend bericht: Gegrilde perziken met amaretto »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN