• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 november 2008

Tomatentaart met boursin en tijm

(voorgerecht 6-8 personen/hoofdgerecht: 4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 15 minuten
In de oven: 30 minuten

Deze sappige taart zit bomvol tomaten die geparkeerd liggen op een smeuïge laag van kaas en ei. De geurige tijm maakt het helemaal af. Lekker als voorgerecht voor 6-8 personen of als hoofdgerecht voor 4 met een groene salade erbij.

Nodig:
5 à 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
150 g boursin (of paturain)
4 eieren
350 g kerstomaatjes (1,5 bakje) of tasty toms
handvol verse tijm
versgemalen peper en zout
wat boter en bloem (invetten van de vorm)

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht om te ontdooien.
  3. Vet een taartvorm met een lage rand (ø 22-24 cm) met een kwastje in met boter en bepoeder met wat bloem.
  4. Ris de tijmblaadjes los van de takjes, maar bewaar een paar kleine takjes voor de garnering.
  5. Plak het bladerdeeg aan elkaar en bekleed er de vorm mee, inclusief een opstaande rand.
  6. Prak de boursin met de eieren los in een grote kom. Voeg zout en royaal peper toe en de helft van de tijmblaadjes. Klop met een garde tot het een egaal vloeibaar mengsel is.
  7. Giet dit in de vorm.
  8. Snij de tomaatjes doormidden en knijp ze met je duim uit boven een kom zodat het meeste van de natte zaadjes eruit loopt.
  9. Verdeel de tomaatjes dicht tegen elkaar in cirkels over de boursinlaag, met de snijkant naar boven.
  10. Bestrooi royaal met versgemalen peper en de rest van de tijm (baadjes en takjes).
  11. Bak de taart ± een half uur in de oven tot het deeg goudbruin en de vulling stevig is.

Serveren: Wip de taart uit de vorm en serveer warm, lauwwarm of koud.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Antipakjesavond: Siciliaanse ovenpasta

Ravioli met rabarber

Brutti ma buoni

Vorig bericht: « De cranberry
Volgend bericht: De herfst van de nieuwe kookboeken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN