• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

21 november 2008

Kalfsragout met olijven

De familie Giphart is niet van de straat. Vooral mevrouw Giphart, moet ik zeggen. Zelfs op de camping weet die de fijnste dingen te maken, daar waar de gemiddelde landgenoot niet verder komt dan het opwarmen van een meegebracht blik uit Holland. ‘Wij hebben tien jaar gekampeerd, en zo leuk was dat helemaal niet,’ sombert Ronald Giphart in het gisteren besproken Keukenprins. Daar kan ik me alles bij voorstellen, ik heb ook niks met kamperen. Maar als je de gerechten ziet die zijn vrouw Mascha allemaal op een tweepitsgastelletje weet te bereiden, zou je er bijna zin van krijgen om een tentje op te gaan zoeken. Gelukkig is het daar nu helemaal geen weer voor, dus we blijven lekker binnen. Goed nieuws: deze kalfsragout met olijven kan ook heel goed op een gewoon binnenshuis vier-, vijf- of zespitsgasstel bereid worden.

Nodig voor 4 personen:
500 g kalfsvlees
250 g tomaten, kleingesneden
1 dl witte wijn
1 bouquet garni (bosje kruiden)
200 g groene olijven, ontpit
100 g boter
4 sjalotjes, gesnipperd
2 el bloem
witte rijst

Snij het vlees in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin bruin. Haal het vlees eruit en hou het warm tussen twee borden. Doe vervolgens de uitjes in de pan en bak ze eventjes. Strooi de bloem in de pan en laat deze kleuren. Giet scheutje voor scheutje de wijn erbij en blijf roeren totdat het een gladde saus is. Voeg dan het bouquet garni, de tomaten en een scheutje water toe en laat het geheel zachtjes een uurtje stoven. Zet ondertussen water op voor de rijst, en volg verder de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder als de ragout klaar is het bouquet garni en doe de olijven erbij. Opdienen met witte rijst.

Dit recept komt uit het boek Keukenprins van Ronald Giphart (uitgeverij Podium)

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

De herfst van de nieuwe kookboeken

Mamma mag ik nog een spruitje

Kookboek Kokende vrouwen

Vorig bericht: « Keukenprins Giphart
Volgend bericht: Samen aan tafel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN