• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

3 december 2008

Spaghettini met krab

Curtis Stone mag in het gisteren besproken interviewboek Eetlust dan een beetje een buitenbeentje zijn tussen echte sterrenkoks als Ferran Adrià, Alain Passard en Nadia Santini, zijn recept is met stip de meest maakbare van allemaal. Nou ja, de tiramisucake van Nigella Lawson is ook een eitje, maar ik zocht een hartig recept. De Australische spaghettini met krab, citroen en peterselie is werkelijk doodsimpel, en dan nemen we gewoon op de koop toe dat er aan het eind ineens out of the blue een takje kervel opduikt.
Ik ben alleen zo vrij geweest om de ingrediëntenlijst wat om te bouwen. Een ingrediëntenlijst is toch bedoeld als boodschappenlijstje? Ik vind het persoonlijk altijd zo onhandig als er eerst begonnen wordt met een uitje en een eetlepel olie en een snufje zout en dat dan pas ergens halverwege of onderaan het hoofdingrediënt van het recept opduikt. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar dat is dan steevast dat ene ingrediënt dat ik vergeten ben te kopen. Maar die gekke 55 gram boter en 55 gram peterselie heb ik toch maar laten staan, hoewel dat natuurlijk ook schreeuwt om redactionele aanpassing. Enfin, laten we het maar op beroepsdeformatie houden.

Nodig voor 4 personen:
500 g spaghettini
225 g vers krabvlees
5 pruimtomaten
120 ml droge witte wijn
1 klein groen pepertje, fijngehakt
5 cm gember, in plakjes
2 sjalotjes, gesnipperd
3 knoflooktenen, geplet
55 g fijngehakte platte peterselie
55 g boter
1 el vers citroensap
olijfolie

Ontvel de tomaten en snij ze brunoise. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de sjalotjes, knoflook, gember en groene peper glazig in 1-2 minuten. Voeg het krabvlees toe en laat 30 seconden meekoken. Blus op hoog vuur af met de wijn en laat de saus tot de helft inkoken.
Kook intussen de spaghettini  al dente (verse 1-2 minuten, gedroogde 8 minuten).
Laat terwijl de pasta kookt, de boter op middelhoog vuur smelten in een grote sauspan. Giet de pasta af, doe over in de pan met boter plus een klein beetje van het kookvocht. Meng de helft van de peterselie erdoor. Doe de rest van de peterselie bij de krabsaus, samen met de tomaten, 30 ml extra vergine olijfolie en het citroensap. Draai een kwart van de pasta om een tweetandige voorsnijvork en laat in een spiraal op een voorverwarmd diep bord glijden. Doe hetzelfde met de rest van de pasta. Schep de saus rondom de pasta. Garneer elk bord met een takje kervel en serveer.

Dit is een recept uit het interviewboek Eetlust van Aranka van der Pol.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Nieuwe oogst kookboeken

Sam Stern studentenkookboek

Tentoonstelling ‘Aan Tafel!’

Vorig bericht: « Boek Eetlust
Volgend bericht: Kookboek Clafoutis »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN