• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2009

Pasen: Chocoladetaart met advocaatroom

(6-8 personen)

Bereiden: 20 minuten
In de oven: 30-40 minuten

Deze spectaculaire chocoladetaart komt uit mijn boek Alles uit de Kast maar staat speciaal vanwege Pasen nu online. Het is een soufflé-achtige taart die eerst mooi rijst en vervolgens weer instort – maar dat maakt nu eens lekker niet uit, want we vullen de kuil gewoon op met heerlijke advocaatroom. Advocaat is zo’n ouderwets lepeldrankje dat vooral nu overal opduikt. En om het helemaal paas-achtig te maken bestrooien we de taart rijkelijk met paaseitjes.

Nodig:
200 g extra pure chocola
100 g boter
6 eieren
125 g suiker

Voor de garnering:
250 ml slagroom
4 el advocaat
200 g chocoladepaaseitjes (zonder papiertje!)

  1. Oven voorverwarmen tot 180 °C.
  2. Breek de chocola in stukjes en doe ze met de boter in een kom. Laat au bain-marie smelten (in de magnetron of boven op een pan met kokend water). Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Splits de eieren boven twee verschillende (grote) kommen.
  4. Klop in kom 1 met de mixer de eiwitten stijf met een snufje zout.
  5. Klop in kom 2 de eigelen met de suiker tot een dik en lichtgeel mengsel.
  6. Klop de gesmolten chocola door het eigeel.
  7. Spatel ten slotte de eiwitten er luchtig door.
  8. Vet een springvorm van ø 22 cm dik in met boter. Bepoeder met wat bloem.
  9. Giet het chocolademengsel erin. Zet 30 à 40 minuten in de oven tot de taart is gerezen, wellicht zelfs opengebarsten, en het binnenste nét gaar is. Check met een satéprikker, die moet er ietsje vochtig uitkomen.
  10. Haal uit de oven en laat in de vorm rustig afkoelen en instorten.

Garnering:

  1. Klop de slagroom stijf. Meng de advocaat erdoor.
  2. Verwijder de springvorm en doe de taart op een schaal.
  3. Verdeel de advocaatroom erover.
  4. Bestrooi met paaseitjes.

Tip:
Eiwit stijfkloppen? Zorg voor een brandschone, vetvrije kom, dito klophaken en verse eieren. Zelfs met minieme restjes eigeel, afwasmiddel of vet in de kom kun je eeuwig blijven kloppen zonder succes. Kom en haken inwrijven met een pietsje citroensap wil nog wel eens helpen.

Advocaat kun je ook zelf maken! Klink op de link voor het recept.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Jordanese gehaktballen

hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk met rode portsaus

Boterkoek

Vorig bericht: « Lasagne met asperges en doperwten
Volgend bericht: Recensie A table »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN