• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

19 juni 2009

Cupcakes

Een taartrecept uit het gisteren besproken boek Taart om blij van te worden bleek wat lastig, want daarvoor heb je teveel informatie (en foto’s) uit het boek nodig. Wel behapbaar leken met de cupcakes. Vanille-cupcakes wel te verstaan.

Nodig voor 12 stuks:
125 g zachte boter
125 g kristalsuiker
0,5 theel vanille-extract
2 grote eieren, kampertemperatuur
125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
2-3 eetl melk

Verwarm de oven voor op 175 (hetelucht) of 200 graden (elektrische of gasoven). Zet papieren cupjes klaar in een muffinvorm. Klop met de mixer de zachte boter met de suiker tot een luchtig geheel. Klop het vanille-extract erdoor. Voeg op lage snelheid één voor één de eieren toe. Doe geleidelijk het bakmeel erbij. Is het mengsel mooi glad, schep dan de melk erdoor. Vul de cups voor driekwart met beslag. Bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Ze zijn gaar als een satéprikker er droog uitkomt. Laat ze in het papier afkoelen op een rooster.

Handige tips van Petra Achtien:
* Doe het beslag met twee lepels in de cups of gebruik een met water bevochtigde ijstang.
* Zorg er bij het bakken voor dat ze in de oven aan de bovenkant voldoende ruimte hebben, zo rijzen ze beter en worden ze mooi bol. Wil je de cupcakes juist plat van boven, doe dan minder beslag in de vormpjes en leg er tijdens het bakken een stuk bakpapier op.
* Een baby?Denk eens aan cupcakes met muisjes in plaats van beschuit.

Decoratie:
500 g suikerbakkerspoeder, gezeefd
10 g eiwitpoeder
60 ml water
Marsepein
Kleurstof
spikkels

Doe suikerbakkerspoeder, eiwitpoeder en water in een kom en klop met de mixer op halve snelheid circa 5 minuten. Is de icing te dun, voeg dan wat suikerbakkerspoeder toe. Is het te dik, doe er dan wat water bij. Verdeel de icing over verschillende bakjes en doe er kleurstof bij. Kleur marsepein met kleurstof, rol uit en steek er bloemen uit. Smeer met een kleine spatel een laagje icing op een cupcake. Besmeer alle cupcakes één voor één met icing en draai meteen darna de zijkant door een ondiep bakje met gekleurde spikkels, zodat ze goed blijven plakken. Doe wat icing in een spuitzakje met een fijn puntje en spuit eventueel nog wat kringeltjes op de cupcakes. Plak ten slotte de marsepeinen bloemen erop.

Dit is een recept uit het boek Taart om blij van te worden van Petra Achtien (uitgeverij Fontaine). Lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Recept Onno Kleyn

Romeinse champignons

Soufflé met boerenkool

Vorig bericht: « Taart om blij van te worden
Volgend bericht: Bonsai basilicum »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN