• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 augustus 2009

Dutch baby

Wat doet een Hollandse als ze in Palm Springs een Dutch baby op de kaart ziet staan (zie gisteren)? Onverwijld bestellen natuurlijk. En daarna thuis proberen na te maken. Hoe maak je een Dutch baby? De Amerikaanse ober verklapt het bedrijfsgeheim: bakpoeder. Voor de zekerheid maak ik ‘m met zelfrijzend bakmeel én bakpoeder. En inderdaad, hij swingt de pan uit.

Deze hoeveelheden zijn voldoende als ontbijt voor 2 hongerige of 4 nieuwsgierige personen:
3 grote eieren
100 g zelfrijzend bakmeel
1,5 dl melk
25 g boter
1 theel bakpoeder
Erbij: poedersuiker en partjes citroen

Neem een ronde ovenschaal van minstens 25 cm doorsnee, alleen geen springvorm, die gaat lekken en dat wordt een zootje. Verwarm de oven voor op 220ºC. Zet de vorm met de boter erin alvast in de oven. Klop in een kom met de mixer de overige ingrediënten plus een snufje zout tot een dun beslag.

Haal de hete vorm uit de oven (wanten aan!), wals de gesmolten boter goed langs de bodem en zijkanten en giet het beslag erin. Zet de vorm terug in de oven en laat in 20 minuten gaar worden en rijzen. Spiek vooral af en toe door het ovendeurtje om het wonder te aanschouwen, maar doe niet de deur open, dan stort hij in. Dat doet hij ook alras nadat hij de oven uit is, dus meteen serveren is het devies.

Bestrooi met poedersuiker en serveer met partjes citroen om erover uit te knijpen. Of met een klontje roomboter, dat doen de Amerikanen ook. Besmeerd met zelfgemaakte frambozenjam is hij trouwens ook heerlijk, maar nou vinden wij álles besmeerd met zelfgemaakte frambozenjam heerlijk.

Dit was aflevering 38 van de eetserie Amerikaanse toestanden. Morgen de laatste aflevering!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Snelle salade

Recept Petra de Hamer

aardappelpuree

Tips voor zelfgemaakte aardappelpuree

Vorig bericht: « Dutch baby
Volgend bericht: Zojuist verschenen: Lekker Opscheppen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN