• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 oktober 2009

Spinaziepannenkoek

spinaziepannekoekPierre Wind, die superenergieke kok met ADHD-aanleg, bekend van zijn onvermoeibare en prijzenswaardige smaaklesprojecten, droomt naar het schijnt al jaren van een echt pretpark gewijd aan smaak. Tot dat er is heeft hij een pretpark in boekvorm, Het Smaakpretpark. Net als bij een achtbaan kom je er tollend uit. Maar de recepten zijn een baken van rust. En nog gezond ook, zoals deze spinaziepannenkoek.

Nodig (voor 1 persoon):
125 gr groentebouillon
25 gr gewassen ontsteelde spinazie
1 ei
15 gr olijfolie
75 gr gezeefde bloem
1 hardgekookt ei in kleine stukjes
1/4 teentje fijngehakte knoflook
Snufje zout en peper
3 cerisetomaatjes
3 plakjes gedroogde tomaat of plakjes ei
Tomatensalsa (naar eigen recept)

Pierre Wind: “Maak eerst de tomatensalsa naar eigen recept (of, grrrr, koop het in de winkel). Maak 125 gr warme groentebouillon. Doe daar de ontsteelde gewassen spinazie in. Goed roeren. Haal als de spinazie zacht is geworden (al na ca. 30 seconden) deze met een schuimspaan weer uit de bouillon en bewaar deze even in een kommetje. Doe dan het rauwe ei en de olijfolie in de bouillon en klop het los. Voeg de bloem toe. Meng het mengsel tot een glad papje. Roer met een spatel de spinazie, het in stukjes gehakte hardgekookte ei en de knoflook erdoorheen en voeg een beetje peper en zout naar smaak toe. Bak op een niet te groot vuur in een bakpan (met anti-aanbaklaag) de pannenkoek. Laat de pan heet worden. Doe er dan een scheutje olie in. Schep met de schuimspaan eerst de spinazie uit het pannenkoekbeslag en verdeel deze over de bodem van de pan. Giet dan zo snel mogelijk het overige beslag eroverheen. Doe af en toe een deksel op de pan om de pannenkoek goed gaar te krijgen. Wanneer de onderkant goudbruin is (dat moet je af en toe snel even checken), draai je de pannenkoek met een spatel om. Pas op voor spetters! Als de pannenkoek gaar is, kun je hem versieren met de cerisetomaatjes en gedroogde tomaatjes en/of plakjes gekookt ei.”

Dit recept komt uit het kinderkookboek Het Smaakpretpark (uitgeverij Kosmos). Lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gefrituurde pompoenbloemen

Oosterse makrelen

Soesjes

Vorig bericht: « Het smaakpretpark
Volgend bericht: Heerlijk kooktv-avondje: Keuringsdienst van Waarde »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN