• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 december 2009

Salade van pastinaak en knolselderij

pastinaakVandaag een recept met pastinaak (met A-A-K) uit het gisteren besproken kookboek De Pastinaeck (met A-E-C-K) van het gelijknamige restaurant in Amersfoort. Pastinaken zijn geweldig! Pastinaken zijn heerlijk! Zo vergeten is deze groente al lang niet meer, behalve dan bij supermarkten, daar zijn ze nog vaak oostindisch doof voor de pastinaakroep der klanten. Maar op de markt, in de natuurwinkel en bij de groenteboer zie je deze vaalgele winterpeen-lookalikes wel volop.

Nodig voor 4 personen:
300 g knolselderij
300 g pastinaak
75 g gepelde halve walnoten
200 g jonge bietenblaadjes (Swiss chard – zie de groenteboer. Of neem anders veldsla)
2 el mayonaise
1 el crème fraîche

Snij de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snij elke plak dan in blokjes van ½ cm. Kook ze kort in een grote pan met kokend water. Schep ze met een schuimspaan in een kom ijswater, laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Snij ook de geschilde pastinaak in blokjes en blancheer ze op dezelfde manier. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Maak in een kom een dressing van de mayonaise, crème fraîche, peper en zout. Schep de afgekoelde groenteblokjes erdoor. Hussel het bietjesloof eventueel om met wat basisdressing (Oja, hoe ik ook zocht, dat vond ik niet in het boek, alleen varianten op de basisdressing. Maar iedereen kan zelf wel wat verzinnen met olie, azijn, mosterd, zout en peper, toch?)
Verdeel het bietjesloof over borden. Zet telkens een steker (Tip: ook wel kookring genoemd) in het midden en vul met de salade. (Tip van Karin: goed aanduwen, anders stort je bouwwerkje in zodra je de ring optilt). Je kunt ook een koffiekopje of klein bakje vullen en dat voorzichtig in het midden omkeren. Strooi de walnoten erover.

Dit recept komt uit het boek De Pastinaeck, lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bananenkwark

Ottolenghi-fritters van kliekjes

Appelpannenkoekjes met havermout

Vorig bericht: « De Pastinaeck
Volgend bericht: Kerst met Delicious of Elle Eten? »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN