Wij zijn een volkje van veilig avontuur. We willen wel op verre reizen, maar liefst met een Nederlandssprekende reisleider. Met de afdeling gaan survivallen, maar dan op de Veluwe, zodat we altijd wel weer een bewegwijzerings-paddestoel tegenkomen. Met de caravan naar Frankrijk, maar dan wel de ANWB bellen als de tomttom uitvalt. Dan zijn bloedsinaasappelen ideaal.
USP’s
Waarom? Klinkt lekker griezelig (BLOED!?), het is altijd spannend als je ze opensnijdt of ze donkerrood, een beetje rood of nagenoeg gewoon oranje zijn, iets wat je aan de buitenkant er nooit vanaf ziet (verrassingselement!), en je hebt tóch altijd een heerlijk glas jus d’orange (ha, lekker!). Oja, en bij wijze van bonus zitten ze ook vaak in de mooiste papiertjes (gratis en voor niks!).
Sicilië
Bloedsinaasappelen groeien in het gebied rond de Middellandse zee, vooral Sicilië staat er bekend komt. Daar komen ze waarschijnlijk ook vandaan, toen ergens in de zeventiende eeuw ineens een mutatie ontstond waardoor die opvallende rode kleur opdook. We zitten nu volop in het bloedsinaasappelseizoen, dat loopt van pak ‘m beet januari tot half maart. Bij de groenteboer liggen ze volop, net als op de markt en bij Turkse en Marokkaanse winkels. En zelfs de wat avontuurlijker ingestelde supermarkt heeft ze.
Morgen een recept. Nu eerst lekker uitpersen voor het ontbijt.